16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Lise taban puanları belli oldu! LGS taban ve tavan puanlar sizlerle

2019 liselerin taban ve tavan puanları belli oldu mu? LGS taban puanları hakkında internet araştırmaları yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Lise yerleştirme sonuçları yani LGS tercih sonuçları sabah saatlerinde erişime açıldı. Heyecanla beklenen tercih sonuçlarının ardından gözler boş kontenjanlara ve liselerin taban ve tavan puanlarına çevrildi. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte nakil işlemlerinin yapılacağı tarihlerde açıklandı. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1. nakil sonuçları 5 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek. 2019 liselerin taban ve tavan puanları ve nakil işlemleri hakkın da merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

23 Temmuz 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Lise taban puanları belli oldu! LGS taban ve tavan puanlar sizlerle
2019 liselerin taban ve tavan puanları belli oldu mu? LGS taban puanları yeniden merak konusu oldu. Heyecanla beklenen LGS tercih sonuçları sabah saatlerinde erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 1 Haziran'da düzenlendi. 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılan sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün yapıldı.  Sonuçlar sınavdan 3 hafta sonra 24 Haziran günü açıklandı.  Sınav sonuçlarının ardından açıklanan tercih sonuçları yine öğrencileri heyecanlandırdı. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. 1. nakil sonuçları 5 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek. 2019 liselerin taban ve tavan puanları hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor.. 
 
2019 LİSELERİN TABAN VE TAVAN PUANLARI BELLİ OLDU
LGS kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "(link: http://e-okul.meb.gov.tr/) e-okul.meb.gov.tr" üzerinden yayımlandı.
 

2019 LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
 
05 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının ilanı
 
05-08 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
 
10 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
 
 

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler için nakil dönemleri yapılacak. Nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
 
Birinci nakil başvuru dönemi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında olacak. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor.
 
İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında. Birinci nakil başvurularına ek olarak ikinci nakil başvuruları döneminde öğrenciler isterlerse Merkezi Eğitim Merkezlerini de tercih listelerine ekleyebilecekler. Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek. Sonuçları ise 6 Eylül'de duyurulacak.