26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

25 bin öğretmen ataması ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Bin öğretmen ataması ne zaman ?

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
25 bin öğretmen ataması ne zaman

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2018 Şubat ayında 20 bin öğretmen atamasının müjdesini her fırsatta yeniliyor. Bakan Yılmaz'ın bu sözleri sonrası 20 bin öğretmen atamasının kontenjanları merak edilmeye başlandı. 20 bin atanacak öğretmenin branşları da netleşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesiyle birlikte adaylar bekledikleri yeni öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor.


ŞUBAT ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şubat ayında 20 bin öğretmen ya da 25 bin öğretmen ataması yapacak. Peki Şubat ataması kesin olarakhangi tarihte yapılacak. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından halen bir duyuru yapılmadı ancak tahmini olarak atamaların Şubat ayının ikinci haftasından sonra yapılacağı ön görülmektedir.


HANGİ BRANŞLARA ATAMA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şubat ayına 20 bin - 25 bin öğretmen ataması yapacak. Branşlara göre henüz kadro dağılımı yapılmadı ancak yine diğer seneler gibi sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik, matematik öğretmenliği, yabancı dil, okul öncesi öğretmenliği, rehberlik, fen bilgisi öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi, türkçe ve bilişim teknolojileri branşlarına atamaların yoğun olarak yapılması bekleniyor.


20 bin öğretmen ataması yaklaşıyor. Öğretmenlerin gözü önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan 20 bin öğretmen atamasında. Hangi branşlara ne kadar öğretmen atanacağı merak edilirken bir çok tahminde bulunmak mümkün. Son verilere göre en kesin atama yapılacak branşları sizler için derledik.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında 10 bin ek öğretmen ataması yapılmazken tüm öğretmen adayları Şubat ayında açıklanacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması duyurusuna odaklandı. 2018 yılında toplamda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmış ve 20 bin atama için ilk duyurunun Şubat ayında yayınlanacağı belirtilmişti.


CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Şubat atamasında öğretmen branş dağılımı” hususu ile ilgil soru önergesi verdi. 2018 Şubat öğretmen atamasında hangi branştan ne kadar öğretmen alınacak sorusunu yönelten İrgil’e cevap Bakanlıktan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevapta ise şu ana kadar alınacak öğretmen kontenjanları arasında bir dağılım yapılmadığı görüldü.



 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz aylarda katıldığı televizyon programında öğretmen atamaları ve ihtiyaç duyulan branşlar hakkında ipuçları vermişti. Bakan Yılmaz'ın bu açıklamaları ışığında Şubat ataması branş dağılımı hakkında tahminler gelmeye başladı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil Şubat 2018’de duyurusu yapılacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması branş dağılımı konusunu Meclis gündemine taşıdı. TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’in soru önergesine MEB cevap verdi.