26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

81 ile ‘tedbiri bırakmayın’ mesajı

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 22 Eylül’de 81 il emniyet müdürlüğüne ‘gizli’ damgalı genelge gönderilerek, yeni bir darbe kalkışmasına ve terör gruplarının oluşturacağı kaos ortamına karşı tedbirli olunması istendi.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
81 ile ‘tedbiri bırakmayın’ mesajı

Genelgede, FETÖ ve PKK’nın, mensuplarını bir arada tutabilmek için yaptıkları propagandalara karşı da uyarıda bulunuldu. 

Siber saldırıya dikkat

Yazıda, ‘Kısa sürede her şey eskisi gibi olacak’ algısını kurmaya çalışan ‘FETÖ’nün, stratejik kurum ve kuruluşlara siber saldırı düzenleyebileceği ve toplum içerisinde çatışma ortamları yaratma girişimlerinde bulunabileceği ifade edildi. Ayrıca ‘Realist man’ adlı Twitter kullanıcısının ‘Devleti ele geçirmeyi hedefleyen gladyonun, darbe için 16-23-30 Eylül olmak üzere birkaç tarih belirlediği, 16’sında uygun ortam oluşturulmadığı takdirde diğer haftaların bekleneceği...’ yönündeki paylaşımının da, FETÖ’cülerin son günlerde dile getirdikleri ile örtüştüğü bildirildi. Yazının sonunda ise olağanüstü bir süreçten geçilerek ağır saldırılarla mücadele edildiği bu nedenle olası bir kalkışmaya karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.