26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

82 yaşında diploma aldı

Türkiye ve Avrupa’da bir çok büyük şirkette önemli projelere imza atan 82 yaşındaki Mehmet Yarenoğlu, Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirerek, ‘okumanın yaşı yoktur’ sözünün en güzel örneklerinden biri oldu.

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
82 yaşında diploma aldı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Batı Avrupa Programları 30. Yıl Mezuniyet Törenleri Almanya’nın Köln kentinde yapıldı. Düzenlenen törende 8 lisans, 2 önlisans bölümünden mezun olan, Avrupa’nın 20 değişik ülkesinden 515 öğrenci diplomalarını aldı.

ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR

Almanya’nın Aachen kentinde yaşayan ve Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren 82 yaşındaki Mehmet Yarenoğlu da mezuniyet kepi giyenler arasındaydı. Mezuniyet programını, “en büyük destekçim” dediği eşi Soncan Ünsal Yarenoğlu’nun elini tutarak izleyen Mehmet Yarenoğlu, “Deniz Koleji’ne gittim; ondan sonra elektrik ve makine okudum; makineden sonra atom tekniğini okudum. Fakat en güzeli Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okudum ve çok memnunum. Daha hala öğrenmeye çalışıyorum. Türkiye’den de emekliyim. Türkiye’de ve Avrupa’da büyük şirketlerde çalıştım. Daha fazla öğreneceğim şeyler var; inşallah fırsat bulabilirim. Hepsine sebep olan eşimdir. Onun desteğiyle okudum. Gençlere tavsiyem her şeyi zamanında, yerinde ve kafi miktarda öğrenmeye çalışsınlar” diye konuştu.

7 ülkede sınav

Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Atilla Doğan, bugüne kadar bu programlara kayıt yaptıran  10 binden fazla öğrencinin  mezun olduğunu söyledi. Doğan, program çerçevesinde Avrupa’da 7 ülke ve 12 merkezde sınav yapıldığını açıkladı.