11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

ABD'nin iş birliği teklifine hükümetten cevap: Ondan önce verilmiş olan silahları topla

Hükümet Sözcüsü Bozdağ Tillerson'ın açıklamalarına cevap olarak 'İş birliğinin yolu belli, silahları vermeyi durdurmak, ondan önce verilmiş olan silahları toplamaktır' dedi.

İHA22 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD'nin iş birliği teklifine hükümetten cevap: Ondan önce verilmiş olan silahları topla

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine dair açıklamalarda bulundu.

ABD’den Afrin için gelen açıklamaların sorulması üzerine Bozdağ, “Terör örgütlerine silah verilmemesi konusunda defalarca uyardık. Birlikte nasıl çalışacağımızı görmek istiyorlarsa bu terör örgütlerine yaptıkları silah yardımlarını kesmeleridir ve verilen silahları da toplamalarıdır. Bölgede faaliyet gösteren terör örgütlerine verilen silahların geri toplanacağı da Türkiye’ye defalarca yetkililer tarafından ifade edildi. İşbirliğinin yolu belli, silahları vermeyi durdurmak, ondan önce verilmiş olan silahları toplamaktır. Bir işbirliği istiyorlarsa biz bu işbirliğine hazırız. İlk adım olarak da terör örgütlerine silah yardımını durdurmalarını ve dağıtılmış silahları toplamaları olarak atabilirler” açıklamasında bulundu.