27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Açığa alınan öğretmenlerin görevleri iade ediliyor!

FETÖ ve ardından PKK soruşturmalarında açığa alınan öğretmenlerin görevleri iade ediliyor. Açığa alındığı süreçte suçsuzluğu ispatlananlar yavaş yavaş okullarına dönüyorlar. Ayrıntılar haberimizde.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Açığa alınan öğretmenlerin görevleri iade ediliyor!

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından, teröre karşı yapılan operasyonlar hızlanmıştı. Bu süreçte KHK’lar ile açığa alınan devlet memurları arasında en büyük sayı öğretmenlerin olmuştu. KHK ile görevden ihraç edilen MEB Personeli sayısı 28 bin 163 olarak gerçekleşmişti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanında birçok bakan ve milletvekili konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve açığa almaları sadece aklama süreci olduğunu belirtmişlerdi. Bu süreçte gerçekten FETÖ ile ilgilisi olmayan kişilerin belirlenip vazifelerine geri dönecekleri müjdelenmişti.

 

 

Öncelikle FETÖ ile daha sonra da PKK ile ilişkisi olma yönünde şüphe ve iddialar olan kişiler açığa alındılar. Daha sonra da bu kişiler için araştırma yapıldı. Kişiler üzerinde yapılan soruşturmalar sonucunda FETÖ ve PKK ile herhangi bir ilişkisi olmamış  MEB personeline görevleri iade edilecek.

 

MEB personeli ve öğretmenlerin göreve iade edilme süreçleri başladı. Peki açığa alınan personel ve öğretmen göreve iade edilip edilmediğini nasıl öğrenecekler? Bu konuda bir liste yayınlanması , toplu bir dönüş yapılması şekilde MEB’den bir duyuru beklenmiyor. Açığa alınma sürecinin mahremiyet içerisinde yürütülüyor. Öğretmenler görevlerinin kendilerine iade edilip edilmediğini MEBBİS’ten öğrenebilirler.

 

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN 

 

MEB personeline görev iadeleri ise başladı. İzmir’den göreve iade haberi geldi.İzmir'de açığa alınan 149 öğretmenin görevine iade edilmesi kararı aldığı öğrenildi. 54 öğretmen hakkındaki uzaklaştırma kararı ise 2 ay süreyle uzatıldı.