26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her seçimin başka bir değerlendirmesi oluyor

AK Parti MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik; 'Sayın Bahçeli ve Sayın Genelbaşkanımız arasındaki gelişmeler son derece verimli görüşmelerdir. Bu görüşmeler sürmektedir. Bugünlerde yeni görüşmeler olabilir mi? Her an olabilir. Liderlerin takvimlerine göre karar verilmektedir. Dolayısıyla liderlerin bir araya gelmesi her an mümkündür'dedi.

10 Eylül 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her seçimin başka bir değerlendirmesi oluyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;
 
(YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI) Yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldık. Tabii biz herhangi bir seçimden çıktığımız andan itibaren gerek stratejik olarak gerek hazırlıklar olarak her şeyi gözden geçiririz. AK Parti Genel Merkezi her zaman hazırdır. Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir.
 
Ekonomideki verileri kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz.
 
(YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?) Bu cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımızı sürdürdüğünü ifade ettim. cumhur ittifdakı geçen dönemde Türk siyasetine çok önemli kazanımlar getirmiştir. Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımız sürmektedir. Sayın Bahçeli ve Sayın Genelbaşkanımız arasındaki gelişmeler son derece verimli görüşmelerdir. Bu görüşmeler sürmektedir. Bugünlerde yeni görüşmeler olabilir mi? Her an olabilir. Liderlerin takvimlerine göre karar verilmektedir. Dolayısıyla liderlerin bir araya gelmesi her an mümkündür.
 
Cumhur ittifakının yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda verilmiş bir karar yoktur.
 
(MHP'NİN AF TEKLİFİ) Afla ilgili olarak daha önce açıkladığımız çerçevede duruyoruz. Pozizyonumuzda bir değişiklik yok.
 
(TAHRAN'DAKİ ZİRVE) Ateşkes önerisini getiren Türkiye olmuştur.
 
İdlib ile ilgili mesela söz konusu olduğu zaman insani hassasiyeti korumasıdır. Rejimin nasıl saldırılar gerçekleştirdiğini hep beraber gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yıkmak istiyor. Burada biz teröristlerle mücadele ediyoruz diyenlerin Türkiye gibi noktasal olarak terörle mücadele amacı taşımadığını görüyoruz. Bizim burada tutumuz net. İnsani hassasiyetin korunması ve meşru muhalif teröristlerin karıştırılmaması.
 
(KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİ) Aslında tabii pazartesi günü ilk iş günü Türkiye'nin Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle başlaması talihsizlik. Birincisi şu sık sık tekrarladığı bir şey var. 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a darbe diyor.
 
FETÖ ile örgütlü mücadele etmek için Türkiye'nin buna ihtiyacı vardı. Bu gün de bazı tablolar ortaya çıktı. Meşru bir hukuk mekanizmasına başvurulmuştur. FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları darbe girişimini meşrulaştırmak için kontrollü darbe gibi birtakım argümanlar öne sürüyorlar. Bunun da taşıyıcılığını maalesef CHP yapıyor. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, biz bunu Yassı Ada zihniyeti olarak görüyoruz.
 
Öyle ya da böyle genel başkanlık koltuğunda bulunuyor. Sürekli şeref gibi kavramları kullanarak bitiriyor. Hala bu kavramlarla ilgili cüretkar ifadeler kullanmaya devam ediyor. Bir iddiada bulunuyor arkasından namertsiniz diyor. Bu konudaki sözümü ispatlayacağım diyor. Sonra bu kavramı alıyor çıkıyor buradan. Ertesi gün bakıyorsunuz tekrar bu kavramları kullanmaya başlıyor. Sürekli olarak haksız çıkıyor söylediği sözler sürekli olarak yanlış çıkıyorsa bu kavramların ağırlığını öğrenmeye ihtiyacı vardır.