27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Akif Emre ebediyete uğurlandı

Dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre için ikindi namazının ardından Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Emre’nin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mezarı yakınında defnedildi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Akif Emre ebediyete uğurlandı

Yeni Şafak kurucu ekibinden, eski genel yayın yönetmeni ve 23 yıllık yazarı Akif Emre ebediyete uğurlandı. 60 yaşındaki Emre, dün Beşiktaş’taki ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

Akif Emre için ikindi namazının ardından Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Törene, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yazı İşleri Müdürü İdris Saruhan, Haber Müdürü Recep Yeter ve Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve diğer Albayrak Medya çalışanları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Akif Emre’nin tabutunun taşıdı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Emre’nin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mezarı yakınında defnedildi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ise cenaze aracıyla mezarlığa kadar giderek defin işlemine katıldı. Kurtulmuş burada da Emre'nin ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Vefat haberi Türkiye’yi yasa boğdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş: “Yeni Şafak yazarı Akif Emre kardeşimize Allah’dan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Şair İbrahim Tenekeci: “Akif Emre Ağabeyi iyi bilirdik. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun. Akif Emre Ağabeyin iç dünyasını en iyi yansıtan fotoğraflardan birini üç ay önce dergimizde kullanmıştık. Allah rahmet eylesin.”

Tiyatrocu Hasan Kaçan: “Akif Emre kardeşime Rabbimden Rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum... ‘Ana karnından çıktık pazara, bir kefen aldık döndük mezara’...”

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan: “Yeni Şafak’ta çalışan herkesin bir şekilde Akif Abi’siydi. Geride, muazzam bir dikkat bıraktı. Meselelere dikkat etmeyi biz Akif abi gibi abilerimizden öğrendik. Myanmar Müslümanları, Türkiye’nin hiç gündeminde yokken, oraya dikkat çekmişti. Çok kıymetli bir miras bıraktı. Bize düşen, o mirası canlı bırakmak ve onu yaşatmak.”

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu: “Akif Emre; Gerçekten güzel bir insandı, düşünen biriydi, yürekli biriydi... Allah rahmet eylesin, dünya gerçekten boş...”

Yeni Şafak Yazarı Gökhan Özcan: “Her ölüm haberi aslında biraz da bizim ölümümüzden! Her kabir, aslında bir parça bizim kabrimiz. Akif Emre Rahmet olsun.”

15 Temmuz’da darbecilerin kurşunlarıyla şehit olan gazetemiz foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz: “Sayımızın azlığı artık beni endişelendirmeye başladı. Makul adamları bir bir yitiriyoruz. Akif Emre ağabey de gitti. Allah rahmet eylesin...”