26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Albaydan FETÖ’ye 400 bin TL himmet

FETÖ’nün en büyük finans kaynaðý “himmet”in belgesine ulaþýldý. Belgede Hava Kurmay Albay Çýnar’ýn 400 bin liralýk himmeti teröristbaþý Gülen’in sað kolu Özcan’a büyük methiyeler dizerek teslim ettiði görülüyor.

24 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Albaydan FETÖ’ye 400 bin TL himmet
Fetullahçý Terör Örgütü'nün (FETÖ) 400 bin liralýk himmet belgesine ulaþýldý. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn eski avukatý Ali Özkaya'nýn paylaþtýðý delil, FETÖ'nün dini duygularý nasýl istismar edip himmet topladýðýný gözler önüne serdi. Buna göre Akýncý Hava Üssü iddianamesine de giren belgeye göre Emekli Hava Kurmay Albay Enis Bahadýr Çýnar, teröristbaþý Fetullah Gülen'in sað kolu Mustafa Özcan'a dilekçe karþýlýðýnda 400 bin TL himmet verdi.
 
Akýncý Hava Üssü davasýnda müþteki olan milletvekili Ali Özkaya, twitter hesabýndan himmet belgesinin fotoðrafýný paylaþtý ve "Akýncý Davasý'ndan bir belge: Emekli Kurmay Albay 17-25 Aralýk ve 30 Mart'tan sonra FETÖ'ye yýllýk 400 bin TL himmet ödüyor. Þimdi sorsan FETÖ'cü deðilim der" ifadelerini kullandý. "Himmet bedeli" baþlýðý verilen metinde; "Yüce Allah var, gam keder yok. Zat-ý muhterem Hoca Efendimiz Fetullah Gülen Hazretleri önderliðindeki sevgi seliyle tüm dünyamýzý bir güneþ gibi aydýnlatan ve kucaklayan muhabbet için yýllýk 400 bin (Dörtyüz bin) TL himmet bedelini ödedim" deniliyor. Metinde, FETÖ Türkiye Ýmamý Mustafa Özcan'ýn himmeti aldýðýna dair imzasý da yer alýyor.
 
ÜST DÜZEYLE TEMASTA
Akýncýlar iddianamesinin ek klasörlerinde, FETÖ'ye himmet ödeyen Enis Bahadýr Çýnar hakkýnda Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na verilen suç duyurusu da yer alýyor. Murat Yýlmaz'ýn, 27 Eylül 2016 tarihli suç duyurusunda, Emekli Hava Kurmay Albay Enis Bahadýr Çýnar'ýn yýllarca FETÖ/PDY içerisinde aktif görev yaptýðý, örgütün finansal sorumlusu Ýsmet Aksoy ile örgütün fiili yöneticisi Mustafa Özcan'la devamlý irtibatta olduðu belirtilerek, Hava Kuvvetleri Komutanlýðý ile ilgili kritik bilgileri FETÖ'ye taþýdýðý ifade ediliyor.
 
YARDIMDA ORTAKLIK
Himmet belgesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, "Enis Bahadýr Çýnar, Hava Kuvvetleri Komutanlýðý Yardýmlaþma Sandýðý'nda Paralel Yapý'nýn emriyle devresi Vedat Erçetingöz'le yýllardýr örgüte deðiþik yollarla himmet parasý aktarmýþlar, görevlerini kötüye kullanarak personel atamalarýnda usulsüzlük yapmýþlar, kendi ekibini oluþturmuþlardýr. Detaylý incelendiðinde gerçekler çok yönlü olarak ortaya çýkacaktýr. Yýllardýr vatana ihanet ederek Paralel Yapý'nýn emrinde olan bu þahsýn incelenerek gereðinin yapýlmasýný arz ederiz" denildi.
 
SÝYASÝ VE EKONOMÝK GÜÇ HALÝNE GELDÝ
Akýncý Hava Üssü iddianamesinde, 1990'lý yýllarýn baþýndan itibaren yurtdýþýna da açýlmaya baþlayan FETÖ'nün zaman içerisinde 160 ülkede faaliyet gösterir hale geldiði belirtildi. Ýddianamede þu ifadeler aktarýldý: Toplumun dini duygularýný suiistimal ederek "Himmet" adý altýnda topladýðý finans ile yurtiçi ve dýþýnda faaliyete geçirdiði eðitim müesseseleri üzerinden amaç ve ilkeleri doðrultusunda yetiþtirdiði öðrencilerini, elde ettiði finans ve siyasi gücünü, örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm Anayasal kurumlarýný ele geçirmek, ayný zamanda uluslararasý düzeyde büyük ve etkili siyasi/ekonomik güç haline gelmek olduðu geçmiþte örgüt içinde faaliyet göstermiþ kiþilerin beyanlarýndan anlaþýlmaktadýr. (Sabah)