27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Almanya’nın din tezgahı

Almanya, Müslüman olan Azeri Davut Aliev’in iki kızını elinden aldı. Kızlarının Hristiyanlaştırıldığını belirten baba, “Türkçe öğretin dedik, Almanca ders verdiler. Beni hiç dinlemediler” dedi.

AA25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Almanya’nın din tezgahı

Dünya Savaşı’ndan buyana ülke genelinde kurduğu 600 gençlik dairesi aracılığı ile Müslüman çocuklarına yönelen Almanya, son olarak Köln’de yaşayan Azerbaycan vatandaşı Davut Aliev’in iki kızını da elinden aldı. Tamila (8) ve Armanda (10) isimli iki kızının Alman Gençlik Dairesi tarafından elinden alındığını belirten Aliev, çocuklarının Hristiyanlaştırıldığını söyledi.

Daha önce Müslüman olan çocuklarını Almanca eğitim aldıkları için göremediğini de belirten Aliev “Kızlarım ayrıldığımız anneleriyle yaşıyordu. Mahkeme sonra velayeti bana verdi. Başıma ne geldiyse bundan sonra geldi” dedi. Aliev, ayda iki kez görmeye izin verilen kızlarının Hristiyanlığa inandıklarını öğrenince adeta  dünyasının başına yıkıldığını anlattı ve “Gençlik dairesine çocukların Müslüman olduğunu söyledik, eğitim verirken ana dilleri olan Türkçe ve Azerbaycan dillerinde eğitim verilmesini özellikle talep ettik. Ancak onlar bizi hiç dinlemedi” diye konuştu.

5 BİN TÜRK ÇOCUĞU TUTSAK

Her gün 250 çocuğun ortadan kaybolduğu, 50 bin çocuğun koruyucu aileye verildiği Almanya’da 5 bin Türk çocuğu da ailelerinden koparıldı. Alman kanunlarına göre, devlet çeşitli gerekçelerle çocukları ailelerinden alabiliyor. Türkiye ise konuyu yakından takip ediyor.