26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bomba atan '94-0095' kuyruk numaralı uçağı kullanıyordu: O gece uçmadım, gezdim uyudum

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin dava sürüyor. İddianameye göre Ankara Emniyet Müdürlüğüne bomba atan '94-0095' kuyruk numaralı uçağı kullanan Mustafa Özkan savunmasında 'o gece uçmadığını, kayıtlı olan telsiz konuşmalarının kendisine ait olmadığını ve gazino bölgesine geçip uyuduğunu' iddia etti

AA23 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ankara Emniyet Müdürlüğüne bomba atan '94-0095' kuyruk numaralı uçağı kullanıyordu: O gece uçmadım, gezdim uyudum

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, şehit yakınları ve gaziler ile taraf avukatları katıldı.

GAZİANTEP'TEN AKINCILAR ÜSSÜNE GELDİ

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan eski üsteğmen Mustafa Özkan, olay tarihinde önceden planlı yıllık izninde olduğunu, verilen emir üzerine görev yaptığı 143. Filo'ya döndüğünü anlattı.

Dönemin Filo harekat subayı binbaşı Ali Karabulut'un 14 Temmuz'da kendisini arayarak "Jübile uçuşu için filoya gel" dediğini aktaran Özkan, "Filo'da son günlerimdi. İzinden dönünce ilişik kesme işlemlerimi tamamlayacaktım. Emir gelince Gaziantep'te tatilimi yarıda kesip geldim." diye konuştu.

İFADELER BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR

Özkan, olay günü saat 20.40 sıralarında üsteğmen Mehmet Yurdakul'un kendisini araçla evinin önünden alarak birlikte Karabulut'un emrettiği gibi 141. Filo'ya gittiklerini söyledi. Filo'ya gittikten sonra Mustafa Azimetli'nin "Büyük bir Terörle Mücadele Harekatı (TMH) var. Şimdilik senin bir görevin yok" dediğini ileri süren Özkan, daha sonra gazino bölgesine geçip beklediğini iddia etti.

Darbe sanığı pilot, telsiz kayıtlarını inkar etti

Kursiyer gazinosunda darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, sabaha kadar ailesiyle mesajlaştığını, eşini aradığını, gece boyunca eşi ve ailesiyle iletişim halinde olduğunu ve uçmadığını savunan Özkan, Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombaladığına dair kule ve telsiz konuşmalarının kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Özkan, sabaha kadar filonun içerisinde gezdiğini, çevrede tam teçhizatlı ve silahlı askerler olduğundan üssü terk edemediğini, daha sonra gazino bölgesine geçip uyuduğunu savundu.

Duruşma sırasında, telsiz kayıtları dinletilen Özkan, kendisine ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının bilimsel karşılığı olmadığını, ses kayıtlarının dijital ses analizinin yapılmasını, kayıtların montaj olup olmadığının tespit edilmesini talep etti.