26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ankara Eryaman'da sonik patlama

Ankara Eryaman'da şiddetli bir patlama sesi duyuldu. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili ilk açıklamasında patlama sesinin Kazan'da F-16 uçaklarının uçuşu sırasında yaşanan sonik patlama olduğu kaydedildi.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara Eryaman'da sonik patlama

Ankara Eryaman'daki patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Kentte daha önce de dinamitle yapılan kontrollü patlama endişeye yol açmıştı. Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu.  Ses nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri sesin nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Kentte daha önce de dinamitle yapılan kontrollü patlama endişeye yol açmıştı. Başkent’te geçtiğimiz Ocat ve Şubat ayında iki kez benzer patlama sesleri duyulmuş, yapılan araştırmaların ardından patlama sesinin, bölgede yapılan dinamitle yol çalışmasından kaynaklandığı açıklanmıştı.Ankara Eryaman'daki patlama ile ilgili son dakika haberleri

PATLAMA NEDENİ BELLİ OLDU

Ankara'da korkutan bir patlama sesi duyuldu. Valilik ve emniyet kaynakları, patlamanın kaynağına ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirtti. Ankara'nın birçok noktasından duyulan bir patlama meydana geldi. Ankara'da korkutan bir patlama sesi duyuldu. Hürriyet'in emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre Ankara'nın dört bir tarafından duyulan büyük patlama sesinin nedeni belli oldu. TAİ pilotu, bir uçağı test ederken ses duvarını aştı. Bunun sonucunda sonik patlama meydana geldi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı patlama sesiyle ilgili paylaşım yapıyor. Patlama sesine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Ankara'daki patlama sesinin uçak denemelerindeki sonik patlamadan kaynaklı olduğu iddia edildi. Ulusal Kanal'ın ulaştığı kaynaklar TAİ şirketinin uçak denemesi yaptığı ve Cumhurbaşkanlığının bu denemeden bilgisi olduğunu iletti.

Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu. Patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Kentte daha önce de dinamitle yapılan kontrollü patlama endişeye yol açmıştı.




Güvenlik bölgesi ilan edilmişti

Genelkurmay Başkanlığınca Hisar Projesi kapsamında Tuz Gölü güneyinde füze atışlı testlerin yapılabilmesi maksadıyla, 23 Temmuz – 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında bahse konu bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir.

Söz konusu bölgeye ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler EK’te sunulmuştur.