27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

20 Ağustos Pazartesi Arefe günü bankalar açık mı

Arefe günü bankalar açık mı? Müslümanlar için önem arz eden Arefe Günü bankalar noter kaça kadar açık? Bilindiği gibi Bayram tatili başladı. Özellikle havale, fatura ödeme veya kargo gibi işlemlerin yapıldığı kurumların arefe günü açık olup olmadığı sorgulanan konular arasında başı çekiyor. 20 Ağustos Pazartesi günü vatandaşlar bankacılık işlemlerini 12:30’a kadar gerçekleştirebilecekler.

20 Ağustos 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
20 Ağustos Pazartesi Arefe günü bankalar açık mı

Pazartesi Arefe günü bankalar açık mı 20 Ağustos Arefe Günü PTT ve bankalar saat kaça kadar açık olur merak ediliyor. Vatandaşlar internet üzerinden sıklıkla ‘’Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık mı? 20 Ağustos Pazartesi bnakalar saat kaça kadar açık?’’ sorularına yanıt aramaya başladı. Bayrama kısa bir süre kala herkes banka, hastane, kargo ve ptt Arefe Günü açık mı değil mi merak ediyor. B

 

PTT AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim KalınKurban Bayramı’nın 9 gün tatil ilan edildiğini açıkladı. PTT günü olan 20 Ağustos günü ise çalışanlar idari izinli sayılacak. Ancak bu durum PTT için geçerli olmayacak. İdari izin olmasından dolayı PTT 20 Ağustos Pazartesi günü (Arefe günü) yarım gün çalışacak. 21-22-23-24 Ağustos günlerinde ise tatil olacak.

 

AREFE GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI?

Arefe günü idari tatil ilan edildiği için sadece nöbetçi eczaneler açık olacak. Konu hakkında İstanbul Eczacı Odası’nın yaptığı açıklama şu şekilde;

31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 20 Ağustos 2018 arife günü idari tatil ilan edilmiştir. “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik”in 34. maddesi “Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.” şeklindedir.

Buna göre;

20 Ağustos Pazartesi günü sadece nöbetçi eczanelerimiz hizmet verecek, diğer eczanelerimiz kapalı olacaktır.

 

Afere günü kargo şirketleri çalışıyor mu? Bayramda kargolar açık mı?

 

KARGO ŞİRKETLERİNİN BAYRAM TATİLİ DUYURUSU

Yurtiçi Kargo: 20 Ağustos arefe günü, 21-22-23-24 Ağustos Kurban Bayramı süresince ve 25 Ağustos Cumartesi günü de dahil olmak üzere tüm şube ve acentelerimiz kapalı olup; kargo alım ve teslimatlarına 27 Ağustos tarihi itibariyle başlanacaktır.

Aras Kargo: 20 Ağustos Arefe günü, şubelerimiz/acentelerimiz saat 15.00'a kadar hizmet verecek olup, gönderilerinizi saat 13.00'a kadar şubelerimize teslim edebilirsiniz. 21-26 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramı nedeniyle hizmet veremeyeceğiz.

MNG Kargo: Arife günü, Kurban Bayramı (21-22-23-24 Ağustos) ve 25 Ağustos Cumartesi günü tüm şubelerimiz kapalı olacaktır. 27 Ağustos Pazartesi günü 08.30 itibariyle hizmetimize başlayacağımızı önemle sizlere duyururuz.

 

BANKALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Ağustos cuma günü başlayacak idari izinler nedeniyle bankalar kapalı olacak. Tüm resmi ve özel bankalar ile PTT şubeleri 27 Ağustos Pazartesi yeniden hizmet vermeye başlayacak.

 

AREFE GÜNÜ KAPALI MI?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle bankalar, PTT, vergi daireleri, noterler kapalı olacak.

 

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

 

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.