26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Atatürk'ü gelir kapısı haline getiren Özdil'den skandal hutbe ve Diyanet açıklaması

1881 adet bastığı 'Mustafa Kemal' kitabını 2 bin 500 TL'den satmasıyla tartışmalara neden olan Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 'Cuma hutbesinde neden Atatürk yok' diyerek yeni bir provokasyona imza attı. Hızını alamayan Özdil, Diyanet İşleri Başkanı'na da küstahça hakaret etti.

star.com.tr17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Atatürk'ü gelir kapısı haline getiren Özdil'den skandal hutbe ve Diyanet açıklaması
1881 adet bastırdığı kitabını 2 bin 500 liradan satan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında yine bir provokasyona imza attı. Atatürk istismarını gelir kapısı haline getiren Özdil, ''Cuma hutbesinde neden Atatürk yok'' dedi.
 
Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısının ardından ''Çanakkale Zaferi ve Birlik Ruhu'' konulu Cuma hutbesine itiraz eden Özdil, itirazının gerekçesi olarak hutbede Atatürk'ün olmayışını gösterdi.
 
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA KÜSTAHÇA HAKARET ETTİ
 
Özdil birlik ve beraberlik mesajının verildiği hutbeye yönelik provokasyonunu, ''Hutbede milletin yüce Ata'sı yok sayıldı'' diyerek sürdürürken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a da küstahça hakaret etti.
 
Hutbe ve Erbaş'ı provokasyonunun hedefine koyan Özdil, ''Küçücük aklınca Atatürk'ü yok saydı'' diyerek küstahça hakaret etti.