26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakımsız plansız yola çıkmayın

Uzmanlar, bayram ve yaz tatili için yola çıkmaya hazırlanan sürücülere seslendi: Aracınızın bakımlarını yaptırın. Trafik ve emniyet kurallarına uyun. Güzergahları ve hava durumunu kontrol edin.  

13 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bakımsız plansız yola çıkmayın

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla kimi uzak illerdeki yakınlarını ziyaret etmek için kimi ise tatil yapmak için yol hazırlıklarına başladı. Her bayram yaşanan trafik kazalarını önlemek için hem kurallara uyulması hem araçların bakımlı olması gerektiğine dikkat çeken Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, hayat kurtaran uyarılarda bulundu. Türkiye’de 22 milyondan fazla aracın bulunduğunu anımsatan Erkoç,  tatilde karayollarında hareketliliğin ve trafik yoğunluğunun artacağına, bu durumun da kaza riskini yükselteceğine dikkati çekerek, “Sürücüler, seyahate çıkmadan önce araçlarının lastik, far, silecek, egzoz, fren, akü, klima, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerini mutlaka yaptırmalı. Bu, onların güven ve konfor içinde yolculuk etmelerini sağlayacak, arzu etmediğimiz durumların önüne geçecektir” dedi.

Riskli lokasyona dikkat

Sürücülerin yolculuk öncesinde hava şartları ve yol güzergahları hakkında bilgi edinmesinin önemine işaret eden Erkoç, yolculuk sırasında da trafik ve emniyet kurallarına azami derecede uyulması gerektiğini bildirdi. Erkoç, Ankara-Kırıkkale yolunun Irmak mevkisi, Adana-Tarsus-Ankara Otoyolu’nun Kadelli mevkisi, Anadolu Otoyolu’nun Düzce-Muradiye mevkisinin de aralarında bulunduğu 36 lokasyonun bayram tatillerinde en çok kazanın yaşandığı yerler olarak belirlendiğini vurgulayarak, söz konusu yolları kullanacak sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Öte yandan tatil boyunca toplam 69 bin 639 polis ve jandarma görev otoyollara yapacak. 

Feribot kuyruğu erken başladı

İstanbul’dan Ege ile Edremit Körfezi yönüne giden ve Bandırma Feribot İskelesi’ni kullanan tatilciler, ilçe merkezinde yoğunluğa yol açtı. Bandırma Feribot İskelesi’nde feribottan inen tatilcilerin kullandığı araçlar, uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için 13-17 Haziran arasında karşılıklı 44 sefer yapılacağını duyurdu. Yapılacak seferlerde günlük bin 400 araç ve 6 bin 500 yolcu taşınması bekleniyor.

Köprü ve otoyollar ücretsiz 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak” dedi. Bakan Arslan, “Bayram tatili dolayısıyla milyonlarca vatandaşımız yola çıkacak. Yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum” açıklamasını yaptı.