19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Balıkesir’in milyarlık projeleri için yabancılar sıraya girdi

Dünya gayrimenkul sektörünün nabzının attığı Cannes’daki MIPIM emlak fuarına bu yıl Türkiye’deki belediyeler damgasını vurdu. Bunlardan milyarlık 8 projesiyle görücüye çıkan Balıkesir Belediyesi’nin Başkanı Uğur “Yatırımcılar görüşme sırasına girdi” dedi.

19 Mart 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Balıkesir’in milyarlık projeleri için yabancılar sıraya girdi

Türk gayrimenkul sektörünün gövde gösterisine sahne olan Fransa’nın Cannes kentindeki MIPIM emlak fuarına bu yıl Türkiye’deki belediyeler damga vurdu. Bu belediyelerden Balıkesir Belediyesi 8 projeyle yatırımcıların ilgisini çekti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur “İlimizdeki 15 ilçe başkanıyla beraber fuara katıldık. Standa gelen ziyaretçilerin taleplerine yetişmekte de zorlandık” dedi. Başkan Uğur’un verdiği bilgiye göre yatırımcılardan gelen ve önceden belirlenen 47 ikili görüşmenin yanında çok sayıda yatırımcı da ‘görüşme’ sırasına girdi. Uğur bu görüşme trafiğini şu sözlerle özetledi: “İlk kez geçen yıl katılmıştık. Bu yılki MIPIM’den de yoğun taleplerle dönüyoruz.” Uğur, ayrıca fuarda Bandırma Limanı’na 15 milyar dolarlık yatırım talebi geldiğini açıkladı. Uğur, son dönemde Almanya, Hollanda ve çok sayıda Avrupa ülkesi ile görüştüklerini belirterek, “Bandırma’da düşündüğümüz liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri “15 milyar dolar yatırıma hazırız” diyorlar. Yabancı yatırımcı ilgisi ülke olarak yüksek. Türkiye dinamik bir ülke” dedi.

ÇAYDERESİ’NE 300 MİLYONLUK PROJE

Başkan Uğur’un sunumunu yaptığı projeler arasında teleferikle birbirine bağlanan iki karma rekreasyon projesi Çayderesi ve Çamlık özellikle ilgi çekti. Büyükşehir yatırımıyla hayata geçen toplamda 300 milyon liralık bu iki dev projeden Çayderesi’nin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. Arapça ‘Vav’ harfi şeklindeki camisi ve 33m yüksekliğindeki Hilal mimarisiyle inşa edilen Çamlık Karma Rekreasyon projesinin yapım ihalesi ise Mayıs 2016’da düzenlenecek. Balıkesir için bir diğer proje ise Ayvalık’la ilgili. Edip Uğur, 4 Nisan’da ihalesi yapılacak Ayvalık Köprüsü’ne, Balıkesir genelinde yapılan halk anketiyle karar verildiğini söyledi.

AYVALIK KÖPRÜSÜ

Edip Uğur, “Balıkesir halkı, yüzde 65’le Ayvalık’a bu köprünün yapılmasını tercih etti. Ayvalık iç körfez suyunu da temizleyecek olan bu projeyi bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Ayvalık’ı turizmde marka yapmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için denizimizi, körfezimizi korumalı, temizlemeliyiz. Büyükşehir olarak tüm yatırımlarımızı kentin yaşam kalitesini artırmak; ekonomik aktiviteyi artırmak üzere altyapıya yönlendirdik. Çayderesi de Çamlık da Ayvalık köprüsü de aslında turistik altyapı yatırımları” dedi

Bandırma’ya ‘liman’ dopingi

Gündemde sıklıkla yer alan, Port of Rotterdam ile anılan Bandırma Organize Sanayi alanı ve limanının maketi de Balıkesir standında yer aldı. Buradan 10 milyar Euro yatırım çekecek sanayi yatırımlarıyla yıllık 25 milyar euro ihracat yapılması öngörülüyor. Başkan Uğur “Son model teknolojilerle sanayinin lüks örneklerini göreceğiz. Balıkesir, Bandırma ilçesiyle Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden birisi olacak” dedi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma ve ülke için en iyisine birlikte karar veriyoruz dedi.

Ayvalık Kruvaziyer Limanı turizmi hızlandıracak

Ayvalık Lale Adası için projelendirilen kurvaziyer limanıyla ilgili de konuşan Başkan Uğur “Ticari birimler ve konaklama üniteleri ile desteklenen proje Ayvalık turizmine değer katacak. Port Gömeç projesi oldu. Deniz suyunun kara içine çekildiği, teknelerle villara ulaşılacak sıradışı projede 7 farklı tipte toplam 347  villa, 220 odalı otel, 17214m2 kiralanabilir ticari alan tasarlandı” dedi.