26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bitcoin'i Elon Musk yarattı iddiasına yapay zeka son noktayı koydu

2015 yılında SpaceX’teki görevinden ayrılan Sahil Gupta isimli bir çalışan, elde ettiği bulgular ve mevcut söylentilerden hareketle Musk’ın blockchain para birimi Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etmişti. Bu iddia üzerine araştırma yapan yapay zeka çok konuşulan iddiaya son noktayı koydu.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bitcoin'i Elon Musk yarattı iddiasına yapay zeka son noktayı koydu
Son dönemin gözdesi Bitcoin, aslında kripto para sistemi olarak adlandırılıyor. Dünyada yatırım aracı olarak henüz yasalarla tam desteklenmeyen ‘blockchain’ para birimi kurucusunun kim olduğu ile ilgili pek çok spekülasyona neden oluyor.
 
Son yıllarda pek çok kişiye mal edilen ancak kim tarafından kurulduğu hala bir gizem olan Bitcoin'in arkasındaki isim hala netlik kazanmış değil. 
 
Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk, Bitcoin'in arkasındaki isim olabilir. 
 
2015 yılında SpaceX’teki görevinden ayrılan Sahil Gupta isimli bir çalışan, elde ettiği bulgular ve mevcut söylentilerden hareketle Musk’ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etmişti.
 
Bu iddia üzerine araştırma yapan yapay zeka çok konuşulan iddiaya son noktayı koydu.
 
Emma isimli, yazı tanımlama üzerine yaratılmış yapay zeka, Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto'nun Elon Musk olmadığını kanıtladı.
 
Eski çalışanının iddiası üzerine Musk konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Elon Musk kişisel Twitter hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer vermişti: “Bu doğru değil. Bir arkadaşım bana birkaç yıl önce biraz BTC gönderdi, ancak nerede olduğunu bilmiyorum.”