27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bolu’da 19 Ocak yarın okullar tatil mi? Bolu Valiliği son dakika kar tatili

Bolu’da 19 Ocak yarın okullar tatil mi? Son dakika Bolu Valiliği kar tatili açıklaması geldi mi? Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu’da öğrenciler ve velilerin araştırdığı konuların başında Bolu kar tatili geliyor. Meteorolojiden gelen uyarılarda hem çok kuvvetli kar yağışı, hem kuvvetli yağmur hem de şiddetli fırtına var. Bugün kar yağışı görülecek toplam il sayısı 30'dan fazla olurken Bolu kentinde kar çok kuvvetli olacak.

18 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bolu’da 19 Ocak yarın okullar tatil mi? Bolu Valiliği son dakika kar tatili

Bolu yarın okullar tatil mi 19 Ocak Bolu Valiliği son dakika kar tatili açıklaması geldi. Bolu kar tatili açıklamasını öğrenciler ve veliler dikkatle araştırıyordu. Bolu’da görülen yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının etkilerini kendisini eğitim öğretim hayatında da gösteriyor. Bolu çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

BOLU’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle, Bolu İli genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerinin yar tatil edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

BOLU 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Bugün kar yağışı görülecek toplam il sayısı 30'dan fazla olurken Bolu kentinde kar çok kuvvetli olacak. Meteorolojinin Bolu hava durumu alarmı şu şekilde geçti: 'Bolu çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

Meteorolojinin bugün için kar uyarısı verdiği illerin tam listesi de şu şekilde: Ankara, Eskişenir, Kütahya, Afyon, Uşak, Konya, Askaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çorum, Çankarı, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Bolu, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Bayburt ve Hakkari.