26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bu korku bize yeter

Dolu gazisi İstanbullular, meteorolojinin şiddetli sağanak alarmına duyarsız kalmadı. İSPARK ve AVM’lerin dolması, özel otoparkların da fiyat zammı yapması üzerine kilimini, kartonunu kapan aracının yanına koştu.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bu korku bize yeter
İstanbul'da Temmuz ayının son günlerinde aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının hem araçlarda hem evlerde büyük zarara yol açmasının ardından bu kez megakent önlemini aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli sağanak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ise ‘dolu yağabilir’ uyarısı üzerine otomobilini doludan korumak isteyenlerin ilk durağı AVM’ler ve İSPARK katlı otoparkları oldu. 
 
FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA
 
Afet fırsatçıları ise özel otoparklara ise zam yapmaktan kaçınmadı. Doluluğu yüzde yüze ulaşan otoparklarda koridorlara da araç park edilmek zorunda kaldı. Kapalı alana giremeyen ve otomobilini sokağa park edenler doluya karşı kendi çarelerini buldu. Halılar, kilimler, kartonlar hatta yatak örtüleriyle örtülü araçlar sokakları doldurdu. Vatandaş toplu taşımayı tercih edince İstanbul trafiği sakinledi. 600 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yapan sigorta şirketleri, SMS’ler ve e-postalar ile müşterilerini uyardı.