27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Can Dündar ihanetini itiraf etti!

MİT TIR'ları ihanetinin baş aktörü Can Dündar Türkiye'ye iftira atmaya çalıştığını itiraf etti.

25 Mart 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Can Dündar ihanetini itiraf etti!

Türkiye'yi terör örgütlerine yardım ediyor gibi göstermek için FETÖ tarafından tezgahlanan komplonun medya tetikçiliğini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 25 Temmuz'da sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, Türkiye'ye ihanet ettiği için değil de gazetecilik yaptığı için suçlandıkları yalanına sarılmıştı.

Dündar mesajında, "MİT'in IŞİD'e bomba ve eleman taşıdığını belgeledik, suçlu ilan edildik" demişti.

Aynı Can Dündar tutuklandıktan sonra 28 Kasım'da verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen, "Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait bu TIR'ların ve içerisindeki malzemelerin yasadışı bir örgüte, (DAEŞ, El Kaide, PKK vb.) gittiğine dair elinizde herhangi bir bilgi, belge veya delil var mı?" sorusuna verdiği cevapla Türkiye'ye iftira atmaya çalıştığını itiraf etti.

Dündar, soruya, "Benim bu yardım TIR'larının herhangi bir yasadışı örgüte gittiğine yönelik elimde herhangi bir bilgi belge yoktur ve böyle bir bilgiye sahip değilim" diye cevap verdi.

Türkiye'ye karşı oynanan kirli oyunun piyonlarından biri olan ve "gazetecilik kisvesi" arkasına saklanmaya çalışan Can Dündar, ifadesinde hem attığı mesajında yalan söylediğini ortaya koydu, hem de elinde hiçbir bilgi belge bulunmadan Türkiye'ye ihanet ettiğini itiraf etti.