26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çarıkçı'dan Batı medyasına FETÖ tepkisi

Türkiye'nin BM Temsilcisi Mehmet Ferden Çarıkçı, FETÖ'nün darbe girişimine Batı medyasının bakış açısını eleştirerek, 'Ülkenizde böyle bir olayın yaşanıyor olmasını hayal edebiliyor musunuz?' dedi.

27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çarıkçı'dan Batı medyasına FETÖ tepkisi

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, İnsan Hakları ve Gelişiminde Uluslararası İşbirliği (International Alliance for Human Rights and Development) örgütünün düzenlediği konferansla İsviçre'nin Cenevre kentinde anlatıldı.

Konferansta konuşan Büyükelçi Çarıkçı, FETÖ darbe girişimini uluslararası medya kuruluşlarının aktarış şekline eleştiride bulunarak, kanlı darbe girişiminin büyüklüğünü ve şiddetini görmek yerine, yanlış algı oluşturulduğunu vurguladı.

Çarıkçı, "Bir an için düşünün, kendi ülkenizde böyle bir olayın yaşanıyor olmasını hayal edebiliyor musunuz?" diye konuştu.

Hiçbir devletin ordudaki veya polisteki memurlarının devlet yerine başka yerlerden emir almasını kabul edemeyeceğini belirten Çarıkçı, FETÖ'nün "nevi şahsına münhasır" bir suç örgütü olduğunun altını çizerek, "Gizlenme onların ana ilkesidir." ifadesini kullandı.

"Türk medyası kilit rol oynadı"

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Volkan Karagöz de konferansta yaptığı konuşmada, darbe girişiminin engellenmesinde başta Anadolu Ajansı (AA) olmak üzere Türk medyasının kilit rol oynadığına dikkati çekti.

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle ise darbe girişiminin terörist bir hareket olduğunu ve sadece demokratik yollardan seçilmiş hükümetini devirmenin yanı sıra Türkiye'nin anayasal düzenini de hedef aldığını söyledi.