26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

CHP kafasını aklım almıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Mehmetçiklerimize moral vermek için Hatay’a giden ve 13 Mayıs’ta vereceği Silifke konseri, Silifke’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından iptal edilen Fettah Can, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
CHP kafasını aklım almıyor

Sanatçıların Mehmetçiğe yaptığı moral ziyaretini ‘rezillik’ olarak niteleyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını şaşkınlık içinde karşıladığını ifade eden Can “13 Mayıs’ta bir konserimiz vardı. İki gün öncesi sözleşmesi yapılmak üzereyken iptal olduğunu duyduk. Arkadaşlara neden olduğunu sordum; ‘Şu an için bu konserin yapılmaması bizim için daha iyi’ dediler. Asker ziyaretinden gocunacak ne olabilir ki diye günlerdir düşünüyorum. Anlamadığım şey şu; ‘Benim ne rezilliğimi gördüler?’ Biz sadece yazdığımız, söylediğimiz şarkılarla yaşıyoruz. Başka hiçbir şeyimiz yok.” dedi. 

DEMOKRASİ DİYENLER YAPTI

Can, sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk’ün sanata, sanatçıya bakışı ortadayken kurucusu olduğu bir partinin liderinin böyle bir cümle kurmasına benim gerçekten aklım almıyor. Ve bunu hiçbir zamanda aklım almayacak. Ben bugüne kadar ‘Bu adam bizim konserlerimize çıkmasın’ diye bir şey yaşamadım. Ama şu an bunu yaşıyorum. Çok kırıldım, çok şaşırdım. Birçok yerde farklı belediyelerin konserlerine çıktım. Demokrasi diye bağıranların bunu yapması çok büyük bir şaşkınlık yarattı.” Öte yandan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı  “CHP’li bir belediye tarafından iptal edilen Fettah Can kardeşim, aynı tarihte gençlik parkımızın açılışında sahne alacaktır” diye tweet atıp sanatçıya kucak açtı.