17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

CHP'nin ''Karargah rahatsız'' açıklaması şaşırttı: Haberin içeriği tamamen kurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'terbiyesizlik ve seviyesizlik' olarak nitelendirdiği Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' manşetine ilişkin CHP'den bir açıklama geldi.

5 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
CHP'nin ''Karargah rahatsız'' açıklaması şaşırttı: Haberin içeriği tamamen kurgu
Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Hürriyet'in söz konusu haberinin içeriğinin de kendisinin de tümüyle kurgu olduğunu söyledi.
 
Böke, "Silahlı Kuvvetler’de başörtüsünün serbest bırakılması kararına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna, Hürriyet gazetesinin "Karargah rahatsız" haberine de değinerek cevap verdi. Böke, "Türkiye’nin meseleleri bu değilken bunları mesele ediniyor olmasından müthiş rahatsızlık duyuyoruz. Eski reflekslerle bu konuları siyasete malzeme etme alışkanlığının ortaya çıktığı bir kurguydu bu. Haberin içeriği de öyleydi, haberin kendisi de öyleydi. Türkiye’de bir başörtüsü tartışması yokken, tam da referanduma giderken neden bu meselenin tartışılması için zemin açıldı? Türkiye’de bir darbe endişesi var mı? Bizim elimizde böyle bir bilgi yok. Eğer varsa, korku salmak yerine iktidar buna engel olmalıdır." ifadesinde bulundu.