26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları'na ilişkin soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın ve yayın organlarında yer alan 'çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları' konusunun, Başsavcılığa intikal etmesi üzerine derhal soruşturma başlatıldığını bildirdi.

AA18 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları'na ilişkin soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın ve yayın organlarında Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde, 1 Ocak-24 Mayıs 2017 tarihlerinde "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediğine ilişkin, adli süreçle ilgili bazı hususların belirtilmesine gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, olaya ilişkin TCK madde 279 kapsamındaki "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" eylemi nedeniyle hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları iddialarına ilişkin TCK madde 103. uyarınca 'Çocuğun cinsel istismarı' suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir. Çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenlerin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek; kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçu, gerek ise çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." 

"Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları" ile ilgili olarak konuştu.

Küçükçekmece Başsavcılığının konuyla ilgili soruşturma başlattığını belirten Bakan Gül, sürecin, konunun savcılığa intikal ettiği 3 Ekim tarihinde derhal başlatıldığını aktardı.

Soruşturmanın Türk Ceza Kanunu kapsamında yürütüldüğünü, yine Türk Ceza Kanunun "çocuğun cinsel istismarı" suçu kapsamında da ayrıca bir soruşturmanın sürdüğünü belirten Gül, şöyle konuştu:

"Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme, gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."