24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Büyük İstanbul Mitingi Cumhur'u Yenikapı'da buluşturdu

Millet, Cumhur İttifakı'nın düzenlediği üçüncü ortak miting, 'Büyük İstanbul Mitingi' için Yenikapı'ya akın etti. Mitingde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap etti. Başkan Erdoğan resmi katılımın 1 milyon 600 bin olduğunu açıkladı.

24 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Büyük İstanbul Mitingi Cumhur'u Yenikapı'da buluşturdu

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ve Büyük İstanbul Mitingi'nde yaşananlar...

Başkan Erdoğan:

''İşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız.''

''Büyük İstanbul Mitingi'ne katılım ile ilgili, aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin''

''Yassıada'ya 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' adını koyuyoruz. Seçimden kısa süre sonra açılışını yapacağız.''

"Temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa bir zamanda bitireceğiz."

''Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok ürün üretilecek, 20 bin kişiye istihdam sağlanacak."

"3,5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz."

''Hedefimiz 2023'e kadar (İstanbul'da) otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır."

"Tarihi Yarımada'yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız."

''Eyüpsultan Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız.''

''İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız.''

''Anadolu yakasında 1, Avrupa'da 2 olmak üzere 3 otogar kuracağız.''

''Akıllı Kavşak Sistemi'ne geçeceğiz. Bisiklet yollarını hizmete açacağız.''

''Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km'lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız''

''Şehrin her köşesinde 300 mahalleye 955 kreş açacağız''

''Adalarda 274 elektrikli faytonla kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız''

''Sirkeci-Yedikule arasındaki 8,5 kilometrelik kıyı boyunca sanat hattı oluşturacağız."

''İstanbul'daki 200 bin engelli kardeşimize hizmet verecek 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız''

''Ey finans sektöründe provokatif eylemlerde bulunanlar! Hepinizin kimliğini, ne yaptığınızı biliyoruz. Seçimden sonra bedelini ödeyeceksiniz.''

BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ

15.55 Başkan Erdoğan halka hitap etmek üzere sahneye çıktı.

15.52 Başkan Recep Tayyip Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nginde konuşmasına başlamadan önce halkı selamlıyor.

15.25 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli halka hitap ediyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli:  Yeni Zelanda'da Müslümanları şehit edenler Türk milletini tehdit ediyor. İşte buradayız. Yenikapı'dayız. Gelin de görelim.

15.00 Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım halka hitap etmek üzere sahneye çıktı.

Binali Yıldırım: Yenikapı'ya ruh veren Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi kuruldu.

14.47 Başkan Recep Tayyip Erdoğan miting alanına geldi, halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı'nda MHP lideri Bahçeli, Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile biraraya geldi.

MİTİNG ÖNCESİ YAŞANANLAR

 "Sağduyunun Birlikteliği" sloganıyla düzenlenen buluşma için İstanbul'un farklı ilçelerinden metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle yola çıkan vatandaşlar, Yenikapı Meydanı'na geldi.

Meydana 16 metre yüksekliğinde 145 metre genişliğindeki sahneye iki led ekran, 18 ses kulesi kuruldu. Alanda 12 dev ekran bulunurken, alan ve çevresinde yaklaşık 5 bin civarında polis görev alıyor.

Alanda dört ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı ve 18 bin metre bariyer de yer alırken, meydanın farklı yerlerine, vatandaşın istifade etmesi için içme suyu bırakıldı.

Meydanın birçok yerine ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı.

Sahnede bulunan Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaştığı fotoğraf karelerinin üzerine de "İstanbul ehline emanet" ve "İstanbul bizim için bir aşk hikayesi" yazıldı. Yerli ve yabancı basın mensupları için tribün oluşturulurken, vatandaşların etkinliği izleyebilmesi için meydanın farklı yerlerine onlarca ses kulesi ve ekran yerleştirildi. Miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.

7 BİN 300 POLİS GÖREV ALIYOR
 
Alanda, güvenlik önlemleri için 7 bin 300 polis görev alıyor. UMKE ve Acil Sağlık ekipleri dahil 800 sağlık personeli ile alanda, 80 ambulans, 2 yoğun bakım ambulansı, birer obez ambulansı, deniz ambulansı ve ambulans helikopter hazır bekletiliyor. Kimyasal ve biyolojik vakalar için de bir KBRN ambulansı ve ekibi de alanda görev alıyor. Alanın her noktasına ambulansların ulaşabilmesi için ambulans yolları oluşturuldu.

BİR İLK YAŞANDI

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Cumhur İttifakı Mitingi'nde bir ilk yaşandı. Bekçiler güvenlik tedbirleri kapsamında görev aldı.

550 BİN WATT GÜCÜNDE SES DÜZENİ KURULDU
 
Miting alanında ses sistemi için 18 kule kuruldu.Toplam ses sisteminin 550 bin watt gücünde olduğu öğrenildi. Miting yapıldığı sırada herhangi bir aksaklık çıkmaması için 340 uzman teknik personel bulunurken, temizlik lojistik gibi hizmetler için ise 7 bin personel görevlendirildi.