26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya'da idam fermanımı açıkladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Almanya'da polis nezaretinde gösteri yapıp benim idam fermanımı açıkladılar. Resmimizin altına öldüren Mercedes'i alır diye yazdılar' dedi.

19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya'da idam fermanımı açıkladılar

ALMANYA'YA PKK İLE İLGİLİ 4 BİN 500 DOSYA VERDİM

Almanya'ya PKK ile ilgili 4500 dosya verdim ve bunlarla ilgili hiç bir dönüş olmadı. Bunlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor. PKK terör örgütü ise ben sana dosya veriyorum, bunun üzerinden hareket et. FETÖ bir terör örgütüdür, aynı durum burada da var.

Ben isim vererek konuşacağım. Gizli konuşmanın anlamı yok. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Bakın Almanya’ya ben PKK ile ilgili 4500 dosya verdim. Ve bu dosyaların hiçbirinde bize geri dönüş olmadı. Ve bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere dolaşıyor.

MERKEL FARKLI BİR DURUMA YATIYOR

Almanya'ya PKK ile ilgili 4500 dosya verdim ve bunlarla ilgili hiç bir dönüş olmadı. Bunlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor. PKK terör örgütü ise ben sana dosya veriyorum, bunun üzerinden hareket et. FETÖ bir terör örgütüdür, aynı durum burada da var. Almanya'da polis nezaretinde gösteri yapıp benim idam fermanımı açıkladılar. Resmimizin altına öldüren Mercedes'i alır diye yazdılar. Ben bu Sayın Merkel'e söylediğimde yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor. Bu senin başbakanlığın önünde oluyor senin bundan haberin yok, olabilir mi?

Amerika. Ben davetli olarak gidiyorum görüşmeleri yapıyoruz ardından rezidansa geçeceğiz. PKK’lılar ve FETÖ gösteri yapıyorlar. Bir yandan da bizi sevenler var. Onlar da onlara karşı tavır yapıyorlar. Bir vatandaşımız yaralanıyor. Daha sonra 2 vatansever insanlarımızdan, 2 de PKK’lılardan içeri alınıyor. PKK’lılar daha sonra bırakılıyor. Ama 2 vatansever insanımız içeride. 

TERÖRLE MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Afrin'de terör örgütü PYD var. Buna sessiz kalamayız. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz