8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yok böyle bir şey

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında Rusya ve ABD'nin terör örgütü PKK'ın Suriye'deki kolu YPG'ye destek vermesine tepki gösterdi.

23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yok böyle bir şey

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak dün PKK’nın Suriye’deki kolu terör örgütü PYD/YPG’nin Nevruz kutlamasına Rus komutanın YPG armasıyla katılması ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da resmi hesabından aynı örgütü tebrik etmesiyle verdiği desteğe tepki gösterdi. 

ABD VE RUSYA'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE İLGİSİ BİZİ ÜZMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: Suriye ile ilgili verilecek verilmesi gereken bir karar varsa bunu şu anda Suriye'deki gelişen tablolar üzerinde sürekli değerlendiriyoruz. Rusya'nın ve ABD'nin YPG'ye gösterdiği ilgi bizi üzmektedir. PKK'ya gösterilen ilgi bizi üzmektedir. Bunu kendilerine de söylediğim için açıkça söylüyorum. Bunların aslında bu arazilerden uzaklaştırılması lazım. Bunlar bu araziden temizlenmediği sürece bizim görevimiz orada bitmiyor. Onları rejim davet etmiş. Her davete icabet edilmez. Suriye davet etmiş gideceğiz yok böyle bir şey. Değerlendirmenizi yaparsınız kimi rahatsız ediyor bu en çok bizi rahatsız ediyor. DEAŞ atış yaptı bir vatandaşım şehit oldu, bir askerimiz şehit oldu. Bunların böyle bir durumu var mı yok öyleyse bu kararı biz veririz. Ne zaman veririz, bak Genelkurmay Başkanlarımız bir araya geldi. Onların görüşmesi üzerinden konuşuruz. Ondan sonra da nihai kararımızı veririz. Kimse Türkiye çekilsin diyemez yok öyle bir şey. Rejim davet etti biz geldik. Kusura bakmayın, rejim davet etti diye herkes her yere girmemeli. Henüz bu tehditlerden tam manasıyla arınmış değiliz. Toprak sahipleri topraklarına geçtiğinde oturur bunun görüşmesini yaparız.