26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanlığı: İİT Zirvesi'nde Filistin'deki zulmün sona erdirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan İslam İşbirliği Toplantısı açıklaması: Zirvede Filistin'deki zulmün sona erdirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak

DHA17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı: İİT Zirvesi'nde Filistin'deki zulmün sona erdirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı yazılı açıklamada, yarın İstanbul'da düzenlenecek olan zirve hakkında bilgi verdi. Açıklamasında, "ABD Yönetimi´nin uluslararası hukuku ihlal ederek Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıma kararını uygulaması ve bu bağlamda Gazze´de barışçıl gösteri yapan masum Filistinlilerin katledilmesiyle ortaya çıkan vahim gelişmelerin ele alınması amacıyla, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ev sahipliğinde, 18 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul´da İİT üyesi ülke Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla Olağanüstü İslam Zirvesi düzenlenecektir" dedi.
 
Kalın açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Zirve´de İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs Davası´nı savunmak amacıyla Filistin Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacaktır. İsrail´in işgali ve Filistin meselesi sadece Müslüman ülkelerin değil, hukuk ve adalete inanan herkesin ortak meselesidir. Zirve´de Filistin´de yaşanan zulmün sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacaktır."