8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Cumhurun başkanı

Türkiye demokratik bir devrime imza attı. Millet yeni sistemin ilk başkanını ezici çoğunlukla seçti. Erdoğan, başkanlıkla Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada çıtayı yükselttiğini söyledi.

25 Haziran 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurun başkanı

Türkiye, yüzyılın seçimini yaptı. “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ifadesini hayata geçiren halk, ülkenin geleceğini şekillendirecek Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçerken, liderler de vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. İstanbul Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor” dedi. 

ÇITA YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın oğlu Ömer Tayyip ile oyunu kullanmak için Üsküdar Kısıklı’daki konutundan saat 13.30’da Saffet Çebi Ortaokulu’na gitti. Vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra okula giren Erdoğan ve eşi, “3275” numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, oylarını kullandı.  Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, “Bu seçimin bir başka özelliği var. Şu anda bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor” ifadelerini kullandı. 

ZAFER KONUŞMASI 

Erdoğan, seçim zaferinin ardından da Trabya’daki Huber Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi. Seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, “Milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Aynı şekilde Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye Meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda da çok büyük bir sorumluluk yükledi. Bizlere oy verenlere şükranlarımı sunuyorum. Demokrasilerde seçimler, bizatihi varlıklarıyla herkesin kazandığı günlerdir. Bu sebeple seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

KIRGINLIKLARI BIRAKALIM 

Türkiye’nin yüzde 90’lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: “Bugün dünyada yüzde 30, 40, 50 bu civarlarda katılımlarla seçimlerin yapıldığı ülkeler kendilerini demokrat olarak tanıtırken, Türkiye yüzde 90’lara varan bir katılımla bu demokrasi dersini icra etmiştir. Ülkemize hala şaşı bakanları, bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum.” 

“Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle ülkemizi demokraside ve ekonomide getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tersine Türkiye’nin her alanda daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Şimdi yeni sistemi süratle ve en ideal şekilde hayata geçireceğiz.” 

ASIRLAR SİZİ ÇOK FARKLI ANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının ardından balkon konuşması yaptı, “Türkiye bir demokrasi imtihanını daha dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nden balkon konuşması yaptı, çarpıcı mesajlar verdi: 

FETÖ’NÜN OYU MUHALEFETE: Vandallara ihanet çetelerine hep birlikte karşı koyduk. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ ihanet çetesine hep birlikte sokakları dar ettik. Bayrağımızı ülkemizi darbecilerin pençesinden kurtardık. Amerika’ya kaçtılar. Şimdi Amerika’daki oylara bakıyorum. Oradan muhalefete baya oy gelmiş. 

SEÇİMİN GALİBİ: Bugün ülkemizin gelecek bir asrının belirleyicisi olan 24 Haziran seçimlerinde yine yanımızda oldunuz. 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimin galibi demokrasidir milli iradedir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızdır Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde sandığa giden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. 

SAHİP ÇIKTINIZ: Tarih yazdınız. Asırlar sizi çok farklı anacak. Dünyanın birçok ülkesinde bizdekinin yarısını bulmayan oranda yapılıyor. Türk milleti demokrasiye, haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini bu seçimde bir kez daha göstermiştir. Darbecilerin tanklarını toplarını durduran bu millet bugün İstikbaline ve istiklaline sahip çıkmıştır. Türkiye, 24 Haziran gecesi geleceğine çok daha fazla güven bakacaktır. 

TEŞEKKÜR ETTİ: Sayın Bahçeli ve MHP’nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigarı Alperenlere teşekkür ediyorum.

MESAJI VERDİK: Milletimizin sandıkta verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem eksiklerimizi gidererek milletimizin karşısına çıkacağız. Gözümüz, kulağımız milletimizde olacaktır. Yeni yönetim sistemi ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Kaybedeceğimiz tek bir anımız yok.Türkiye bir demokrasi imtihanını da dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır. Sandıkta bize verdiğiniz güçle ülkemizi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı halde gideceğiz. Bayrağımız inşallah çok daha nazlı dalgalanacak. Türkiye tercihini kalkınmadan yatırımdan 2023 2053 201 vizyonlarından yana kullanmıştır. 

EN KÜÇÜK TORUN iLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eşi Selçuk ve kızı Canan Aybüke Bayraktar ile oy kullanmak için Üsküdar’daki Kandilli Kız Anadolu Lisesine gitti. Bayraktar ailesi oyunu kullandıktan sonra okuldan ayrılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en küçük torunu olan Canan Aybüke babası Selçuk Bayraktar’ın kucağında ilk kez görüntülendi.

TORUNLARIYLA OY KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oyunu kullanmak için Üsküdar Kısıklı’daki konutundan saat 13.30’da Saffet Çebi Ortaokulu’na geçti. Halkın sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan çifti, daha sonra  “3275” numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gitti. Emine Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra zarfı, torunu Mahinur Albayrak ile sandığa attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da zarfı, torunları Ömer Tayyip Erdoğan ve Ahmet Akif Albayrak ile birlikte sandığa attı.  

ORGENERAL AKAR: HAYIRLI OLSUN 
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Ankara’daki Çankaya İlkokulu’nda oy kullandı. Sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Orgeneral Akar ile eşi, 1157 nolu sandıkta oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldı. Orgeneral Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada seçimin, Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Dündar da  1157 No’lu sandıkta oy kullandı.   Orgeneral Güler ve eşi Demet Güler ise 1156 No’lu sandığın bulunduğu sınıfta oylarını attı. Oy verme işlemlerini tamamlayan Orgeneral Güler ve eşi, sandık görevlilerine teşekkür etti.

ZAFER TEBRiKLERi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı ilk Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli kutladı. Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Erdoğan’ı tebrik etti.

BUGÜN BAYRAM GÜNÜDÜR BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK

Başbakan Binali Yıldırım, balkon konuşmasında önemli mesajlar verdi: Bugün bayram günüdür, Türkiye’nin günüdür. Gün, 81 milyonun kazandığı, kaybedeni olmayan bir gündür. 24 Haziran seçimleri demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktası olmuştur. 7’den 70’e bütün vatandaşlarının hukuku artık güvence altındadır. Türkiye’yi durdurmak isteyenler, dize getirmek isteyenler dize gelmiştir, millet kazanmıştır. Türkiye kazandı, bu seçimin kaybedeni yoktur. Siyasi rekabet bizim için ‘yenme-yenilme’ anlamına gelmez. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir vatandaşımızın cumhurbaşkanı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Herkes, bütün vatandaşlarım emin olmalıdır ki Türkiye daha güçlü demokrasisiyle daha sağlam temellere oturmuş bir Türkiye olarak yoluna devam edecektir. Şimdi farklılıklarımızla birlikte yeniden kaynaşmak için bir de beraber olmak için hazırız, bu aşkla bu şevkle geleceğe kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Zaman kucaklaşma zamanıdır. Vakit Türkiye vaktidir. Vakit Türkiye’yi şaha kaldırma vaktidir. Vakit; kalkınma, istikrar, 2023 hedeflerini 2053 vizyonunu 2071 vizyonunu yakalamama vaktidir.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, sonuçları “Kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir” diyerek yorumladı. MHP Genel Merkezi’ne akın ederek Cumhur İttifakı’nın başarısını kutlayan partililere seslenen Bahçeli “Elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Bahçeli şunları söyledi:  “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün cumhurun başarı ve yükselişine hayranlıkla şahit oluyoruz. Bugün Cumhur İttifakı’nın zaferini gururla, onurla, müsterih bir vicdanla idrak ve ifade ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir. MHP, sayın cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur. Partimiz bütün engelleri aşarak, bütün oyunları bozarak, karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil edilme imkanına kavuşmuş, çok değerli bir milletvekili sayısına ulaşmıştır. MHP bugün tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz. Tarafımız Türkiye’dir, safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz.”