26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Darbe zirvesi 21 Mart’ta

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in haki cübbe giydiği 21 Mart 2016’da, örgütün sözde ‘sivil imamları’ ile Pensilvanya’daki konutunda ‘darbe zirvesi’ yaptığı ortaya çıktı.

8 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Darbe zirvesi 21 Mart’ta

FETÖ’NÜN darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü civarında yakalanan örgütün sözde ‘sivil imamları’  Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in Ocak, Mart ve Haziran aylarında, aynı günlerde ABD’de olduklarını belirledi. Soruşturma dosyasında, Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek’in katıldığı ‘darbe zirvesi’nin de FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in haki cübbeyle vaaz verdiği 21 Mart’ta yapıldığı yer aldı. 

ŞÜPHELİ SEYAHATLER      

Soruşturma dosyasına göre örgütün sözde ‘sivil imamları’ darbe hazırlıkları kapsamındaki ilk ABD seyahatlerini Aralık 2015’te yaptı. Hakan Çiçek 28 Aralık, Adil Öksüz ve Nurettin Oruç 31 Aralık 2015’te yurt dışına çıktı. Kemal Batmaz’ın ise hem 31 Aralık 2015 hem de 1 Ocak 2016’da Atatürk Havalimanı’ndan çıkış kaydı bulunuyor. 

Darbeden önce ABD’ye son seyahati ise Batmaz ve Öksüz yaptı. Buna göre Atatürk Havalimanı’ndan aynı uçakla 11 Temmuz 2016’da ABD’ye giden Öksüz ve Batmaz, 13 Temmuz 2016’da da yine aynı uçakla Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye girdi.      

4 HAT TESPİT EDİLDİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında FETÖ üyelerinin cep telefonlarına ilişkin HTS kayıtları üzerindeki incelemeler sürüyor. Firari Adil Öksüz de sahte kimlikle açılan ve‘patates hat’ olarak da adlandırılan dört telefon numarası tespit edildi.      

FESTİVALE GİTMİŞ 

Akıncı Üssü çevresinde yakalanan ve ‘arsa bakmaya gittiğini’ söyleyen sözde imamlardan Öksüz, sorgusundan sonra serbest bırakılmış Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek tutuklanmıştı. 2 bin 500 lira maaşla çalıştığını söyleyen Nurettin Oruç, ABD’ye film festivaline gittiğini ileri sürmüştü.