5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Diyanet hafızlık sınav sonuçları açıklandı

Hafızlık sınavı sonuçları için merakla beklenen açıklama geldi.

22 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Diyanet hafızlık sınav sonuçları açıklandı

2018 Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) hafızlık sınavı sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından bazı bölgelerde gerçekleştirilen hafızlık sınavının sonuçları açıklandı. İlk dönem sınavının 15 Ocak tarihinde yapılmasının ardından bir sonraki dönem için beklenti içerisine giren adaylar, 2. dönem DİB hafızlık sınavına katılım sağlamıştı. DİB hafızlık sınav sonuçları için beklenen açıklama geldi.

2018 Yılı II. Dönem (Temmuz) Hafızlık Tespit Sınav Sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.
 

HAFIZLIK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ



Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik olarak 3 Temmuz 2018 tarihinde başlamak üzere, başvuru durumuna göre, sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde Başkanlıkça, Hafızlık Tespit Sınavı yapıldı.

Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla 21 Mayıs-8 Haziran 2018 tarihleri arasında https://dibbys.diyanet.gov.trinternet adresi üzerinden yapılmıştı.

Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgeleri 25 Haziran 2018 tarihi itibariyle il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından DİBBYS/EHYS sistemi üzerinden verilmeye başlanmıştı.

Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapıldı ve 70 puan alan aday başarılı sayıldı.