10 Ağustos 2025 Pazar / 16 Safer 1447

E Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

E Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır Ücretli öğretmenlik başvuru tarihi ne zaman?

28 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
E Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2018 E devlet ücretli öğretmen başvuruları ne zaman sona erecek? gibi soruların yanıtları araştırılarken konu ile ilgili ayrıntıları bu haberimiz üzerinde derledik. Alınan son bilgilere göre, MEB ücretli öğretmenlik başvurularının artık e Devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA YENİ DÖNEM NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;




Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılan ücretli öğretmenlik başvurularında 24.01.2018 tarihi itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bundan böyle ücretli öğretmenlik müracaatları e-Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacaktır. Hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1.dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların 2.dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda İlimiz eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.”

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana ‘ücretli öğretmenlik’ terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Açılan sayfada ‘Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu’ başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.

Her yıl binlerce ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılırken önümüzdeki dönem ve eğitim öğretim yıllarında artık ücretli öğretmenlik başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. ogretmenlericin.com olarak e-devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, ücretli öğretmen olarak görevlendirilmek isteyen kişilerin yapması gereken iş ve işlemler nelerdir bu hususları detaylı bir şekilde anlatacağız. E-devlet üzerinde aktif hale getirilen ücretli öğretmenlik başvuruları 2 aşamada yapılacak olup birinci aşamada başvuranlar eğitim bilgileri ve KPSS bilgilerini sonuç sisteme işleyecekler. Daha sonra ücretli görev olarak görev almak için tercih yapacaklar.

    Ücretli Öğretmenlerin Başvuru İşlemleri

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır. Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.

E-devlet başvurusu dışında sistem üzerinden herhangi bir girişe izin verilmeyecektir. Başvurular dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. Değerlendirme aşamasında ise tüm yetki ve sorumluluk il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizde olacaktır.

    E-Devlet Üzerinden Başvuru

E-devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilmek için kişilerin e-devlete giriş şifrelerinin olması gerekir. Şifre alındıktan sonra Şekil 1’deki doğrulama ekranı ile sisteme giriş yapılır.


Şekil 1. E-devlet üzerinden doğrulama

Şekil 1’de görüldüğü gibi e-devlet üzerinden doğrulama mobil imza ile, e-imza ile ya da internet bankacılığı ile de yapılabilmektedir.

E-devlet üzerinden doğrulama yapıldıktan Milli Eğitim Bakanlığımızın hizmetlerinden Şekil 2’deki gibi Ücretli Öğretmenlik Başvurusu seçilir.

E Devlet MEB modülü





Şekil 2. E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu seçimi

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu seçildikten sonra ücretli öğretmen adayının karşısına Şekil 3a ve 3b’deki gibi ekran çıkar.

Başvuru ekranı 1

a. Başvuru formu kişisel bilgiler

Öğretmen atamalarında mülakatın gerekli olduğuna işaret eden Yılmaz,  öğretmenlerin güvenlik soruşturmasına tabi tutulduklarını vurguladı.

Araştırmalar sonucunda kamuda görevlendirilmesinde sakıncası olanların  elendiğini dile getiren Yılmaz, ancak "Mülakat sisteminde üç başarılı kişiden  birini alıp diğer ikisini dışarı koyuyorsunuz." şeklinde eleştiri yapıldığını  belirtti. Yılmaz, "Hiç kimse de kendisindeki eksikliği görmüyor. 'Adamını bulan'  deniyor. Bunu da ortadan kaldırmak için güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra  çok istisnai olanlar hariç hepsinin yazılı puanını esas alarak bir sıralama, bir  atama çerçevesini oluşturacağız. Mülakat kesinlikle olacak." ifadelerini  kullandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE İMTİYAZ

Ücretli öğretmenlerle ilgili sıkıntı yaşandığını, onların gerçekten  mağdur olduklarına inandığını vurgulayan Yılmaz, "Şöyle bir kanuni değişiklik  yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini  kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı  konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz  giderecektir." diye konuştu.

Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro taleplerinin  bulunduğunu bildiren Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bu karşılandığında atama  yapacaklarını kaydetti.


"Eğitim fakültelerinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü yok"

Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atamalarda  ilahiyat fakültesi mezunları arasından atama yapılmasına dair işlemin yürütmesini  durdurma kararına yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, eğitim  fakültelerinden mezun olup da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verecek bir  bölümün bulunmadığına dikkati çekti.

Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Danıştay kararı diyor ki, ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar Din  Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olamaz. Bizim bir öğretmenimiz atanamadığı  dönemde, 'İlahiyat fakültelerinden gelen öğretmenler atanıyor' diyor. Danıştay da  'Herhalde haklıdır' diyerek... Bunu kaldırmak için bir yasal düzenleme de dahil  gereğini yapacağız. Danıştay’ın yaptığı kesinlikle yanlış uygulamaydı. Bunu  düzeltebilmenin yolu bir yasa çıkarmak. Şu anda eğitim fakültelerinde Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yok. Olsaydı olabilirdi. Davayı açanlar, oradan  mezun. Ancak daha sonra o bölüm kapatıldı. Bu öğretmenleri yetiştirme görevi  ilahiyat fakültelerine verildi. Bu davayı açan da şu an bizim öğretmenimiz."

ÖNERİLEN VİDEO

Akıncı TİHA'dan hedefe tam isabet!

Kapat
Video yükleniyor...