27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ebru Gündeş’i evlilik sözleşmesi kurtardı

Savcılık, ‘casusluk’ gerekçesiyle Rıza Sarraf’ın kızı Alara dahil 22 yakınının mal varlığına el koyma kararı verirken Ebru Gündeş’i 7 yıl önce yaptığı evlilik sözleşmesi kurtardı

3 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ebru Gündeş’i evlilik sözleşmesi kurtardı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmek suçlamasıyla tutuklanan ancak daha sonra davada tanık olan İranlı işadamı Rıza Sarraf ve kızı Alara Sarraf dahil 22 yakının mal varlığına el konulması kararı verdi. Ancak Sarraf’ın halen evli olduğu eşi şarkıcı Ebru Gündeş ismi ise bu listede yer almadı. Savcılık Ebru Gündeş’i bu kararın dışında tuttu.
 
‘Kendisi kazandı’
 
Ebru Gündeş’in mal varlığına el koyulmamasının nedeninin Rıza Sarraf ile evlilik aşamasında yaptığı evlilik sözleşmesi olduğu ortaya çıktı. Gündeş ve Sarraf’ın evlilik aşamasında kendi mal varlıklarını belirten bir liste yaptıkları ve herkesin kendi kazanımı olan mallarının ayrı olduğuna dair sözleşme imzaladıkları öğrenildi. Ebru Gündeş’in çalışıyor olmasından dolayı kendi gelirinin bulunması ve kendi kazanımlarından elde ettiği mal varlıklarına el koyulmasının ‘adil olmayacağı’ mahkemenin kararında yer aldı. Çiftin tek çocukları olan Alara’nın mal varlığına el koyulmasının nedeni ise Rıza Sarraf’ın bazı mallarını kızının üzerine yapmasından kaynaklandığı belirtildi.
 
668 sayılı KHK
 
Savcılık, mal varlığına el konulmasın kararını Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak aldı. Kararda 668 sayılı KHK’nın 3/1-ı bendi gerekçe gösterilerek bu kararın alındığı vurgulandı. Karara göre; el koyma kararı için ilgisine göre BDDK, MASAK, SPK, Hazine gibi kurumlardan rapor alınması da gerekmekte iken, darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile OHAL süresince rapor alma zorunluluğu kaldırıldığı ve Sulh Ceza Hâkimliğince karar verilmesinin yeterli olduğu belirtiliyor.
 
El koyma yürürlükte
 
Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı yürürlüğe girdi. İstanbul Başsavcılığı, el koyma kararını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne, tüm bankalara ve ticaret siciline gönderdi. (Kaynak: Vatan)