11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

E-Devlet turkiye.gov.tr şifre nasıl ve nereden alınır?E Devlet şifre alma

E devlet giriş nasıl yapılır, nasıl şifre alınır, şifresini unutanlar ne yapmalı? diye soranların cevabını haberimizde bulbilirsiniz. E devlet ve E devlet giriş detaylar haberimizde. Sizler de kolaylıkla SSK sorgulama, hizmet dökümü, prim borçları, plaka sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerinizi haberimizden gerçekleştirebilirsiniz. İşte e-Devlet giriş ve sorgulama işlemleri…

3 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
E-Devlet turkiye.gov.tr şifre nasıl ve nereden alınır?E Devlet şifre alma
Devletin Kısayolu olarak bilinen e Devlet sistemi üzerinden birçok işlem gerçekleştirebiliyor.. e-Devlet sistemine giriş yapmak ve ilgili hizmetlerin listesini görmek için yazının devamına bakabilirsiniz.. E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.Daha sonra ise açılacak olan sol kısımda yer alan E-Hizmetler sekmesini tıklamanız gerekmektedir. Bir sonraki adımda ise yapmanız gereken açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden hangi kurumda işlem yapacaksanız o kurumun baş harfinin o harfler içinde bulup tıklayınız. Bu işlem sizin hızını arttıracaktır. Örnek vermek gerekirse eğer sizin işleminiz "Karayolları Genel Müdürlüğü " ile alakalı ise " K " harfine tıklamanız gerekmektedir.
 

E-DEVLET SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet kapısına eklenen yeni hizmetleri buradan görebilirsiniz.
 
İşte yeni eklenen hizmetler:
 
Genel Hizmetler
 
Mezar Yeri Sorgulama
 
Ücret Tarifesi Sorgulama
 
Vefat Bilgisi Sorgulama
 
Kişiye Özgü Hizmetler
 
Beyan Bilgileri Sorgulama
 
Tahakkuk Bilgileri Sorgulama
 
Tahsilat Bilgileri Sorgulama
 
E Devlet üzerinden verilen e-hizmetler nelerdir?
 
1- Adalet Bakanlığı
 
- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
 
- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
 
2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
 
- Gelir Testi Sonucu Sorgulama
 
- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama
 
- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama
 
3- Başbakanlık
 
- BİMER Yeni Başvuru
 
- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama
 
4- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
 
- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
 
- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
 
- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme
 
- IMEI Kaydet
 
- IMEI Sorgulama
 
- Numara Taşıma Sorgulama
 
5- Doğal Afet Sigortaları Kurumu
 
- Poliçe Sorgulama
 
6- Emniyet Genel Müdürlüğü
 
- Araç Sorgulama
 
- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
 
7- Milli Eğitim Bakanlığı
 
- MEB Sınav Sonuç Sorgulama
 
- MEB Sınav Yeri Sorgulama
 
8- Milli Savunma Bakanlığı
 
- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
 
- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu
 
- ASAL Celp Dönem Tercihi
 
9- PTT
 
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama
 
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama
 
10- Sosyal Güvenlik Kurumu
 
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
 
- 4A Emekli Aylık Bilgisi
 
- 4A Emekli Ödeme Bilgileri
 
- 4B Borç Durumu
 
- 4B Emekli Aylığı Kesintileri
 
- 4B Aylık Bilgisi
 
- 4B Tescil Kaydı
 
- 4C Emekli Aylığı Kesintileri
 
- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi
 
- 4C Tescil Kaydı
 
E-Devlet uygulamasından yararlanmak için haberimizin devamında yer alacak olan adımları sırası ile yerinize getirdiğinizde artık sizde sisteme giriş yapmış olur ve merak ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olabilir gerekli duyduğunuz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.
 
E-Devlet şifresini unuttum ne yapmam gerekiyor?
 
1. E-Devlet şifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda yapmanız gereken ilk adım, ikamet ettiğiniz mevkide bulunan en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. PTT şubelerinde şifre işlemleri vezneler tarafından verilmektedir. Buradan vereceğiniz 2 TL ücret karşılığında, şifreniz bir zarf içerisinde sizlere verilecektir. 2. E-devlet şifrenizi unutmanız durumunda, tekrar bir PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. Bu uygulamanın nedeni ise, sizin yerinize şifre almak isteyen kişilere karşı bir önlem olarak kullanıma sunulmuştur. e devlet projesinde güvenlik kavaramına büyük bir önem az etmektedir. Bu sebeple, sistemin güvenliği için her türlü önlem alınmıştır. Şifreler, başvuruda bulunan her vatandaş için ayrı ayrı oluşturulur. Aynı şifreden bir başka vatandaşa verilmez. 3. Bir diğer alınan güvenlik önlemi ise, başvuruda bulunan kişinin kimliği alınarak, kontrol edilmektedir. 4. İlk kez şifre alacak kişiler 2 TL hizmet bedeli öderken, sonraki şifre unutmalarda bu ücret 10 TL olmaktadır. Daha önceden ise, şifre unutma işlemleri 4 TL olarak belirlenmişti.
 
E-Devlet sistemi nasıl çalışır?
 
e-Devlet sisteminin girişinde 4 farklı güvenlikli giriş yöntemi bulunuyor: e-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş yapılabilir.
 
E-Devlet giriş nasıl yapılır?
 
E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
 
E-Devlet Sayesinde Hangi İşlemler Yapılmaktadır?
 
1.Vatandaş kategorisi altında yapabileceğiniz işlemler;
 
Eğitim, Askerlik ve Seferberlik, Doğum, Sosyal Güvenlik, Aile, Özürlü Vatandaşlar, Seyahat ve Turizm, Yasal İşlemler, Haklar ve Korunması vb. işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
 
2.Devlet kategorisi altında yapabileceğiniz işlemler;
 
Tarihimiz, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, Araştırma ve İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet Sözleşme ve İhaleleri, Eğitim, Enerji, Doğal Kaynaklar ve Çevre, Kültür ve Turizm, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslar arası İlişkiler ve Konular, Mevzuatlar hakkında işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
 
 3- İş kategorisi altında yapabileceğiniz işlemler şunlardır:
 
İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmelerin Büyümesi ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Krediler, Dış Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Vergi, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer hakkında işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.