27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Emekli maaşı Temmuz ayı ücreti ne kadar olacak

Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 gerçekleşti. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinden de Haziran enflasyonu (TÜFE) için yüzde 0.82 tahmini çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 7.27 olacak.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Emekli maaşı Temmuz ayı ücreti ne kadar olacak

İLK 6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, zam oranında belirleyici olacak olan Temmuz zammı 2018 yılının ilk 6 aylık zammı ile şekillenmeye başlayacak. İlk 6 aylık enflasyon detayları doğrultusunda bu oranın ise yüzde 7.27 olması bekleniyor.

 

SSK Bağ Kur, memur emeklisi enfasyon farkı zammının ne kadar olacağını merak ediyor maaşlarına ne kadar enflasyon farkı ödenecek sorularını yöneltiyordu. Milyonlarca emekliye verilecek enflasyon farkı zamları belli oldu. SSK, Bağ Kur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? Enflasyon farkıyla birlikte emekli maaşları ne olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz emekli maaşıydaydı. Zira emekliler temmuz maaşını haziran enflasyonu farkı ile birlikte alacaklar. Memur emeklisinin enflasyon farkıyla ne kadar zam alacağını Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon proğramında açıkladı.

 

"YÜZDE 3,5 ZAM YAPACAĞIZ"

Enflasyon nedeniyle memur ve memur emeklisine ek zammın gündeme gelebileceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Ağbal, "Yılbaşında yüzde 4 zam yaptık. İkinci yarasında yüzde 3,5 zam yapacağız. Mayıs sonu itibariyle yüzde 6,39. Yüzde 4 olan zam oranının aşmış durumdayız. Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa, 1 Temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zammında da ilk 6 ayki enflasyonu yansıtacağız. Kabaca memur maaşlarındaki her yüzde 1'lik artışın maliyeti 2,3 milyar lira. Enflasyon haziran sonu itibariyle de yüzde 6,39 seviyesinde kalırsa en düşük memur maaşı 2839 liradan 3050 liraya çıkacak. En düşük memur emekli maaşı 1978 liradan 2094 liraya çıkacak. En düşük SSK emekli aylığı 1570 liradan 1670 liraya çıkacak. En düşük Bağ-Kur emekli aylığı 1405 liradan 1495 liraya çıkacak. Bu ay içerisinde emeklilere vermiş olduğumuz bayram ikramiyesi de ilave olarak gelirlerine yansımış olacak."  diye konuştu

 

TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 7.27 OLACAK

Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 gerçekleşti. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinden de Haziran enflasyonu (TÜFE) için yüzde 0.82 tahmini çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 7.27 olacak.

 

TAHSİS NUMARALARINA GÖRE MAAŞLAR YATMAYA BAŞLADI

Tahsis numarasının son rakamı 5,7,9 olanlar maaşlarını 11 Haziran’da, 1,3,8 olanlar 12 Haziran’da, 0,2,4,6 olanlar ise 13 Haziran’da maaşlarını alacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin dosya başına bin lira olarak yapılacağı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayrıca vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır."

 

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplama işlemlerinin yapılabilmesi için bazı bilgileriniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan uygulama ile emekli maaşı hesaplama oldukça kolaydır. Emekli maaşı hesaplamak için; TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgileri gerekmektedir.