19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

En iyi belediye ödülü Ümraniye'nin

Her yıl düzenlenen Altın Karınca-İyi Belediyecilik Ödülleri Yarışması'nın sonucuna göre Ümraniye Belediyesi, Bilge Çocuk Üstün Yetenekliler Eğitimi projesiyle en iyi belediye ödülünü aldı. Ödülü Başkan Hasan Can adına başkan yardımcısı Mesut Özdemir aldı

8 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
En iyi belediye ödülü Ümraniye'nin

En iyi belediye ödüllerinin verildiği ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 6. Altın Karınca-İyi Belediyecilik Ödülleri Yarışması'nın ‘Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler’ kategorisinde; Ümraniye Belediyesi, Bilge Çocuk Üstün Yetenekliler Eğitimi projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.  Ümraniye Altın Karınca ödül törenin de geçtiğimiz yıl da iyi belediyecilik alanında ödül almıştı.

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, iyi uygulama örneklerini desteklemek ve paylaşmak amacıyla, altıncısı düzenlenen  “Altın Karınca-İyi Belediyecilik Ödülleri, Beşiktaş ilçesinde düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. En iyi belediye projelerinin ödüllendirildiği törene Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan ve birliğe üye belediyelerin başkanları, Ümraniye Belediye başkanı Hasan Can'ı temsilen yardımcısı Mesut Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı.  Ödül töreni Marmara Belediyeler Birliği'nin çalışmalarının anlatıldığı kısa film gösterimiyle başladı.

 

BELEDİYE ÖDÜLLERİ 8 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

en iyi belediye ödülü ümraniye

8 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Afet Yönetimi, İmar Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişim, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon gibi alanlarda başarılı projeleri bulunan ilçe belediyeleri ödüllendirildi. Uygulamacılar, bilim adamları ve özel sektör temsilcilerinin önde gelen isimlerinden oluşan bir jürinin değerlendirdiği çalışmalarda iyi ve başarılı belediyeler ödüllendirildi.  Yüzlerce önemli projenin katıldığı yarışmada 88 ödül dağıtıldı

 

EN İYİ BELEDİYE PROJESİ ÖDÜLÜ

 

Ümraniye Belediyesi’nin, ilçedeki üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrenciler için oluşturduğu özel eğitim projesi Bilge Çocuk Eğitimi projesi ile Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler kategorisinde Altın Karınca-İyi Belediyecilik ödülüne layık görüldü.

 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can adına, ödülü Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Mesut Özdemir aldı.

 

BİLGE ÇOCUK ÜSTÜN YETENEKLİLER PROJESİ NEDİR?

 

Zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi veya akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösterdiği, alan ve konu uzmanlarınca tanımlanan çocuklara üstün zekâlı veya üstün yetenekli çocuklar denir.

 

Ümraniye Belediyesi'nin bu projedeki amacı ise üstün yetenekli çocukları keşfedip Türkiye'ye daha yararlı bir birey haline getirmek.

 

Bu kapsamda İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen ve Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde üstün zekâlı çocukların eğitiminin desteklenmesi konulu proje ortaya çıkmış oldu. Projede 12 öğretmen ve Bilgi Evi öğretmenleri görev alıyor, Proje ilk olarak İlk olarak 2015 yılı şubat ayında başlamıştı.

 

Bu projede görev alacak öğretmenler formatörlük eğitimi ve süpervizyon desteği alarak, Üstün Zekalı Çocuk eğitimi konusunda yetiştirilip, daha sonra RAM Ümraniye tarafından belirlenen Üstün Zekâlı çocuklara eğitim vermekteler.

 

Aileler, Üstün zekâlı ve özel yetenekli bebek, çocuk, genç ve yetişkinlerin özellikleri, sahip oldukları beceri ve yeteneklerini belirlemek ve geliştirme konularında seminerler verilip. Durumun önemi anlatıldı

 

 

Verilen eğitimler

Eleştirel Düşünme, Üretken Düşünme, Matematik, Fen ve Deney Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları, Kriptoloji, Değerler Eğitimi, Dil Sanatları, Temel Astronomi, Drama, Elektronik Atölyesi gibi branşlara yöneliktir

 

BAŞKAN HASAN CAN: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

 

Üstün zekâlı çocukların Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarından daha değerli olduğunu söyleyen Hasan Can, "Maalesef her yıl bir sürü üstün yetenekli çocuklarımız zekâ ve beceri kabiliyetleri fark edilemediği için bu değerlerini yitirmektedirler. Onların bu özelliklerini korumak ve onları vatana millete faydalı evlatlar olarak yetiştirmek en başta ebeveynlerinin görevidir. Çocuklarımız Allah'tan bize emanettir" dedi.

 

Ümraniye belediyesi en iyi belediye projeleri kapsamında daha önceki yıllarda da çeşitli ödüller almıştı.