25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Eren Bülbül olayı son dakika

Eren Bülbül kimdir kaç yaşında nasıl şehit oldu, Eren Bülbül’e hakaret eden kişi kim sorularının cevabı merakla araştırılıyor. Tüm Türkiye’yi sarsan 2002 doğumlu 15 yaşındaki Eren Bülbül olayında yeni gelişmeler olmaya devam ediyor. Acı haberin duyulmasının ardından vatandaşlar vatansever çocuğun sosyal hesaplarına bakmaya başladılar. Şehit Bülbül’ün sosyal medyada önceden yaptığı paylaşımı ise tüyleri diken diken etti. Eren’in ‘Biri de çıkıp demiyor ki, Eren iyi ki varsın’ cümlesi en çok yazılan cümlelerine karşılık ‘Eren iyi ki varsın’ yazılmaya başlandı. PKK'lı teröristlerin tarafını tutan bir kişi Eren Bülbül’e hakaret içeren mesajlar attı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Eren Bülbül olayı son dakika

Eren Bülbül kimdir kaç yaşında nasıl şehit oldu, Eren Bülbül’e hakaret eden kişi kim sorularının cevabı merakla araştırılıyor. Tüm Türkiye’yi sarsan 2002 doğumlu 15 yaşındaki Eren Bülbül olayında yeni gelişmeler olmaya devam ediyor. Acı haberin duyulmasının ardından vatandaşlar vatansever çocuğun sosyal hesaplarına bakmaya başladılar. Şehit Bülbül’ün sosyal medyada önceden yaptığı paylaşımı ise tüyleri diken diken etti.  Eren’in ‘Biri de çıkıp demiyor ki, Eren iyi ki varsın’ cümlesi en çok yazılan cümlelerine karşılık ‘Eren iyi ki varsın’ yazılmaya başlandı. PKK'lı teröristlerin tarafını tutan bir kişi Eren Bülbül’e hakaret içeren mesajlar attı. Vatandaşlardan büyük tepki toplayan PKK'lı hain kişi, ihbar üzerine güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Eren Bülbül'ün cenaze namazı Merkez Cami’nde ikindi namazına müteakip kılındı. Birçok Bakan Bülbül’ün cenaze törenine katıldı.  Bakanlar ve ünlü isimler sosyal hesapların konuyla ilgili paylaşımlarda bulundular. Sezen Aksu’nun yaptığı paylaşımı anne Bülbül cevap verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bülbül’ün annesini arayıp acısını paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuştuktan sonra açıklama yapan anne ‘Ben ondan güç ve cesaret alıyorum. Bana telefon etti ya güç verdi. Başımın üstünde yeri var, misafirim olsun" dedi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde meydana gelen olayda 2002 doğumlu 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik şehit oldu. Babasını bir sene önce kaybeden Eren Bülbül’e ve ailesine köylüler yardım amaçlı bir miktar erzak vermişlerdi. PKK’lı teröristler bu erzağı çaldı. Eren Bülbül’de hemen güvenlik güçlerine durumu bildirdi ve evi göstermek, PKK’lıları yakalatmak için onlarla beraber geldi. O sırada ağıla pusu kuran teröristler ateş etmeye başladılar. Açılan ateş sırasında Eren Bülbül ve Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik şehit oldu. 

 

SEZEN AKSU’DAN EREN BÜLBÜL PAYLAŞIMI

Sezen Aksu, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Eren Bülbül'ün fotoğrafı ve "Bir Çocuk Sevdim" şarkısının yer aldığı bir video paylaşmıştı. Eren Bülbül'ün acılı annesi Ayşe Bülbül ise Aksu'nun paylaşımı için "Ben de bir çocuk sevdim. İçim yanıyor. Sezen Aksu da anne bilir benim ne çektiğimi" diye konuştu.

 

EREN BÜLBÜL’E HAKARET EDEN KİŞİ YAKALANDI

Şırnak'ın Cizre Sur mahallesinde ikamet ettiği öğrenilen terör yanlısı Ozan Ayede, Şehit Eren Bülbül'ün ardından, "Eren iyiki geberdin kimsin oğlum sen pkk gerilayı ihbar ediyorsun it" yazmıştı.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Ayede'nin terör örgütü PKK'ya mensup olan ablasının da geçtiğimiz senelerdeki operasyonlarda etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ KONUŞTU

İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, şehit Eren Bülbül’ün Maçka’daki evini ziyaret etti. Bu sırada arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da anne Ayşe Bülbül ile görüştü. Erdoğan ‘Eren’in kanını yerde koymayacağız. Çok daha farklı bir biçimde inşallah intikamını  alacağız. Allah sabrınızı arttırsın’ dedi.  Ayşe Bülbül de ‘ İnşallah sizden dileğimiz o’ diye cevap verdi.

‘Rabbim sabrınızı arttırsın’ diyen Erdoğan ‘Sizler kaza ve kadere inanmış insanlarsınız.  Tabiki acımız var ama en büyük makam şehitlik makamı. Erenimiz böyle bir makama, hele de böyle 15 yaşında  ulaşması daha da farklı’ dedi. Ayşe Bülbül’ün 13 evladı olduğunu öğrenen Erdoğan Ayşe Bülbül’e ‘Ayşe Abla, sen zaten cenneti zaten kazanmışsın. 13 tane uşak doğurmuşsun’ dedi. Ayşe Bülbül’de ‘Ne bileyim, iyi mi ettim kötü mü…’ diye cevap verdi. Erdoğan da bunun üzerine ‘İyi ettin, sen Allah’ın emrine de uydun, peygamberin sünnetine de uydun... ‘ dedi. Ayşe Bülbül ‘Siz 3 deyince ben utanırdım’ deyince Erdoğan ‘En az dedim’ diye karşılık verdi. Erdoğan Karadeniz’e geldiğinde Ayşe Bülbül’ü ziyaret edeceğini de söyledi.

57 yıllık hayatında Trabzon'un dışına çıkmadığını söyleyen acılı anne "Ben 13 evladımı büyüttüm. Bazen önlerine koyacak ekmek bulamazdım. Ne İstanbul'u ne Boğaz'ı bilirim. Biz kendi boğazımızın derdindeydik" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı evine beklediğini söyleyen acılı anne "Kendi ellerimle kuymak yapacağım ona. Gelsin ben ondan güç ve cesaret alıyorum. Bana telefon etti ya güç verdi. Başımın üstünde yeri var, misafirim olsun" diye konuştu.

 

ANNESİNİN İSTEĞİ VAR

Oğlunun şehit haberini aldıktan sonra sürekli bayılan ve hastaneye kaldırılan anne Ayşe Bülbül, “Eren bana çok düşkündü. Tarla işleri, çayır işleri hiç sıkılmaz, yorulmaz, her işe koşardı. Neşeli, herkesin yardımına koşardı oğlum” ifadelerini kullandı. Anne Bülbül’ün kendisini hastanede ziyaret eden komutanlara, “O teröristleri yok edin. Bana sadece bu haberi yetiştirin” dediği belirtildi.

Ağabey Arif Bülbül destek veren herkese teşekkür ederek şöyle devam etti: "Bir taraftan üzüntülüyüz ama bir taraftan da gururluyuz. Bir kardeşimle İstanbul'da yaşıyoruz. Olay günü köye gelmiştik. Eren 15 Ağustos'ta bizimle birlikte gelecekti. Ama nasip olmadı. Trabzon Valiliği ve belediye Eren'in isminin Trabzon'da yaşatılacağını bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 'Gereken yapılacak' dedi. Başbakanlık'tan da aradılar. Biz 4 erkek kardeşiz. Hepimizin vatana canı feda. Yeter ki kardeşimi şehit edenler bulunsun."

Eren'in mezarı Türk bayrağı ve fotoğraflarıyla süslendi. Aile dün sabah ilk iş Eren'in mezarında dua etmeye gitti.

 

OKUMAK İÇİN DİK YAMAÇLARI AŞTI

Eren'in diğer ağabeyi Erdoğan Bülbül, kardeşinin darbe girişimi sonrası, elinde bayrakla demokrasi nöbetlerine katıldığını belirterek, "Hepimiz devletimizin yanındayız. Biz araziyi iyi biliyoruz. Gerekirse kaçan teröristlerin yakalanması için askerlere yardım ederiz" dedi. Kardeşlerden Çağlar Bülbül de, "Eren ilkokulu köyde okudu. Ortaokul için ise servisle Maçka'ya giderdi. Karda kışta servise ulaşmak için o dik yamaçları yürürdü" diye konuştu.