26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ertuğrul Özkök Binali Yıldırım'ın 'vergi' açıklamalarını çarpıttı

Ertuğrul Özkök, Binali Yıldırım ile yaptığı röportajda büyük bir skandala imza attı. Özkök röportajında Binali Yıldırım'ın 'İstanbul'dan daha çok vergi toplamalıyız' dediği iddiasında bulundu.

26 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ertuğrul Özkök Binali Yıldırım'ın 'vergi' açıklamalarını çarpıttı

Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Cumhur İttifakı’nın AK Partili İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile yaptığı röportajı çarpıtarak algı operasyonu yaptı. Özkök, Yıldırım'ın "İstanbullulardan daha fazla vergi almalıyız" iddiası yalanlandı. Binali Yıldırım, Özkök'ü yalanladı.

“DAHA FAZLA VERGİ TOPLAMALIYIZ”

Binali Yıldırım’ın “İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.” yönündeki sözlerini çarpıtan Özkök, Yıldırım’ın dilinden, “İstanbul'dan daha fazla vergi toplamalıyız. Bunları yapabilmek için İstanbul'dan çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi aldıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi.” ifadeleriyle kirli zihniyetini ortaya koydu.

YILDIRIM'DAN YALANLAMA

Star Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Nuh Albayrak sosyal medya hesabından Özkök'ü yalanladı. Albayrak paylaşımında, "Ertuğrul Özkök bugün, AK Parti İBB Adayı Binali Yıldırım’ın; 'İstanbul’dan daha fazla vergi toplamalıyız' dediğini yazmış. Sayın Yıldırım bugünkü görüşmemize, 'Tam aksine, İstanbul çok vergi ödüyor; az pay alıyor' dediğini söyledi. Yoksa tekaüt kaptanda hafıza kaybı mı başladı?" ifadelerine yer verdi.

(gunes.com)