25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

FETÖ elebaşı Gülen, sözde adalet yürüyüşünü yetersiz bulmuş: Sadece yürüdüler, arkası gelmedi

FETÖ elebaşı Gülen, darbeci Sisi’nin yayın organı Al-Ahram Al-Arabi Dergisi’ne konuştu. FETÖ elebaşı Gülen, sözde adalet yürüyüş için, “Müspetti, yetersiz kaldı, arkası gelmedi.” dedi.

7 Kasım 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
FETÖ elebaşı Gülen, sözde adalet yürüyüşünü yetersiz bulmuş: Sadece yürüdüler, arkası gelmedi

Akşam gazetesinden Osman Nuri Cerit'in haberine göre; FETÖ’nün 15 Temmuz hain girişiminin elebaşı Fetullah Gülen, Pensilvanya’daki ihanet çiftliğinin kapılarını, Mısır’ın darbeci lideri Sisi’ye yakınlığı ile bilinen yayın organlarına açtı. Teröristbaşı Gülen, Kahire merkezli Al-Ahram Al-Arabi dergisi ile Arapça yayın yapan Vatan, Al-Ahbar ve Yorum 7 gazetelerine verdiği röportajda, vatana ihanet söylemini sürdürdü, kendisine yataklık eden ABD’ye ise övgüler yağdırdı.

Gülen: Büyük Fırsat kaçırıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde adalet yürüyüşüne ilişkin açıklamalar da yapan FETÖ elebaşı Gülen, kendi yandaşlarının da desteklediği yürüyüş için “Müspet olmakla beraber yetersiz kaldı ve arkası gelmedi. Daha evvel de birçok fırsat kaçırıldı.” ifadelerini kullandı.

Elebaşıdan AB’ye yaptırım çağrısı

FETÖ’cü hainlerin kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenerek yargının karşısına çıkarılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren teröristbaşı Gülen, AB’nin Türkiye’ye karşı yeterince yaptırımda bulunmamakla suçladı ve “AB ülkelerinin bu konudaki tepkileri beklentilerimizin çok gerisinde kaldı. AB daha etkili yaptırımları devreye soksaydı bunlar yaşanmazdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Strazburg’a gidiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7-9 Kasım’da Strazburg’a giderek AKPM Genel Kurulu’na hitap edecek, ikili görüşmelerde bulunacak. Kılıçdaroğlu’nun terörden tutuklu gazeteciler ve milletvekilleri için Türkiye’yi daha önce yaptığı gibi Batı’ya şikayet etmesi bekleniyor. Avrupa Konseyi ile ilişkilerin ele alınacağı ziyarette Kılıçdaroğlu, Strazburg’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da buluşacak. Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz eşlik edecek.

ABD hainler için umut kapısı!

Sisi’nin kalemşörlerine verdiği röpörtajda, kendisine yataklık eden ABD’ye de övgüler yağdıran terörist Gülen, “ABD şimdiye kadar dünyada demokrasi, hürriyet ve hukuk düzeni arayan insanlar için bir ümit kapısı oldu, umuyorum ki bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.  Gülen, kendisi gibi darbeci olan ve halkına zulmeden Sisi için de, “Mısır’daki arkadaşlarımız şimdiye kadar yönetimin onlara karşı tavrı mevzuunda bize müspet izlenimlerini aktardılar.” dedi.