19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ firarisi TİB elemanı sahte kimlikle yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AYM Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MGK üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinleyen ekipte yer alan firari TİB çalışanı Cüneyt Koç, yurt dışına kaçmak isterken yakalandı.

MUAMMER BAŞKAN- STAR16 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ firarisi TİB elemanı sahte kimlikle yakalandı

Ödemiş'te' yakalanan örgüt üyesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Davutoğlu, AYM Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Özel ve MGK üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinleyen ekibin içerisinde görev yapıyordu.

TİB de çalıştığı en son Başbakanlık sektörel izleme değerlendirme raportörü iken ihraç edilen ve Tayfun Yıldırım adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan Cüneyt Koç'un, Ödemiş'ten yurtdışına kaçacağı öğrenildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Ödemiş İlçe emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında  Ankara Nöbetçi  Sulh  Ceza Mahkemesi tarafından silahlı terör örgütü FETÖ / PDY'e üye olduğu gerekçesiyle  yakalama kararı bulunan eski TİB çalışanı  Cüneyt Koç'un Manisa'nın Turgutlu ilçesinde olduğunu tespit etti.

Firari örgüt üyesinin Ödemiş ilçesine geleceğini ardından da Çeşme'ye gideceğini belirleyen ekipler, ilçe giriş ve çıkışında gerekli önlemleri alarak beklemeye başladı.

Bir süre sonra plakası önceden belirlenen aracı ilçe yakınında durduran ekipler, kimlik kontrolü yaptı. Kontrollerde, TİB de çalıştığı en son Başbakanlık sektörel  izleme değerlendirme raportörü iken ihraç edilen Cüneyt Koç'u Tayfun Yıldırım adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalayarak gözaltına aldı.

Örgüt üyesinin yasadışı yollarla İzmir'in Çeşme ilçesinden yurtdışına kaçacağı öğrenildi.