26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FETÖ ile mücadelede kan değişimi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonları yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nde görev değişikliği yaşandı. Dairenin yeni başkanı Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu atandı.

27 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ ile mücadelede kan değişimi

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nde yapılan yeni atamalarla FETÖ operasyonlarını yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) Başkanlığı’na  Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu getirildi. Bugüne kadar operasyonları yöneten Orhan Özdemir ise yaş haddinden emekli olmasına kısa süre kaldığı için Polis Başmüfettişliği’ne çekildi. Özdemir, FETÖ’nün ağırlıkta olduğu dönemde KOM tarafından yapılan bir operasyonla Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmış ve bir süre tutuklu kalmıştı. 

Dikkat çekici bir başka atama ise Emniyet İstihbaratı’nda oldu. Hrant Dink davasında sanık olan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Dinç’in yerine Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi. Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın sanığı olan  Engin Dinç, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ ile suçlanıyor. FETÖ ile mücadelenin önemli isimleri arasında bulunan Dinç, 2013 Mayıs ayından bu yana İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

PÖH’E YENİ BAŞKAN

Bir başka önemli değişiklik de Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda yaşandı. Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Yeni Özel Harekat Daire Başkanı ise Polis Başmüfettişi Selami Türker oldu. 

BATI’YA ATANDILAR

Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan çok sayıda İl emniyet müdürünün batı illerine atanmaları da dikkati çekti. Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel ise Çanakkale’ye atandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.  

Resmi Gazete’de yayımlanan Kararname ile gerçekleşen atamalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli isimlerin ağırlığı dikkati çekti.