26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FETÖ'cü Sözcü'nün sahipleri Akbaylar ile Fehmi Koru arasındaki kavga büyüyor

FETÖ tetikçisi Sözcü'nün sahibi Akbaylar ile yakın dostları Fehmi Koru arasındaki kavga çirkinleşti. Eski defterleri açan Ertuğrul Akbay, gözleri önünde Koru'nun şarap içip kadınlara tacizde bulunduğunu iddia etti. Koru da '7 yıl neden sustunuz' deyip Akbay'ın FETÖ ilişkisini yeniden gündeme getirdi

25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'cü Sözcü'nün sahipleri Akbaylar ile Fehmi Koru arasındaki kavga büyüyor

FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, 15 Temmuz’da Erdoğan’ın kaldığı oteli darbecilere hedef gösteren Sözcü Gazetesi’nin Fransa'ya kaçan patronu Burak Akbay’ın örgüt evlerinde büyüdüğünü yazmasının ardından Ertuğrul Akbay kirli çamaşırları ortaya döktü. Sözcü, Ertuğrul Akbay'ın bir zamanlar kankası olan Fehmi Koru'yla ilgili iddiları manşet yaptı.  

Taciz edince tokatlamış

Eski defterleri açan Ertuğrul Akbay, gözleri önünde Koru’nun şarap içip kadınları taciz ettiğini yazdı. Koru’nun ‘olayları yanlış hatırladığını’ söyleyen Ertuğrul Akbay, eski arkadaşıyla 25 yıl önce yurt dışındaki bir anısını paylaştı. Koru’nun Brüksel'de garsondan şarap istediğini, yan masadaki kadınlara sarktıntılık yaptığını, hatta diskoda dans ederken taciz ettiği kadının kendisini tokatladığını yazdı. Akbay, “Bu arada Fehmi kızlarla kadeh tokuşturduktan sonra, kadehini bir yudumda boşalttı. Fehmi'ye, 'Sen ne biçim dindarsın. Nasıl şarap içersin?' deyince 'Bu üzüm suyu, ne var bunda?' dedi. Sonra da esprili bir şekilde gülerek, 'Bunu yurt dışında içiyoruz. Yurt içinde içersek günah olur' dedi” diye yazdı.

'Sana çamur atarım'

Şarabı içtikten sonra Fehmi Koru'nun arkadaşlık kurduğuu Anette isimli kızla diskoya gittiğini ve dans ederken tacizde bulunduğunu yazan Akbay şu ifadeleri kullandı: “Bu olaydan sonra da Fehmi'yi her gördüğümde bu Brüksel hatırasını hatırlatıp ona takıldım. 'Bak Fehmi! Yazarım ha', diyordum. Böyle deyince de Fehmi'nin suratı kıpkırmızı oluyordu. Ve bana; 'Yaz da görelim…Sana ve çocuğuna öyle bir çamur atarım ki, altından kalkamazsınız' diyordu. Bence oğluma yaptığı bu. İftirasının nedeni budur.”

KORU'NUN CEVABI DA SERT OLDU

Ertuğrul Akbay’ın bel altından vuran yazısına Fehmi Koru sert bir yanıt verdi. Burak Akbay'ın FETÖ evlerinde yetiştiğine ilişkın yazısını 7 yıl önce yazdığını belirten Koru, “7 yıl niye sustunuz?” diye sordu. Akbay’ın ‘yanlış yeri taşladığını’ ifade eden Koru, “Taşlasınlar, benim derim onlar gibilerin yıllar boyu attıkları taşlar yüzünden hayli kalındır. Adli soruşturmaya muhatap edilen Sözcü Gazetesi'nin başına geleni bana bağlıyor, ama şundan emin olabilirler: Haklarındaki soruşturmanın benimle bir ilgisi yok” diye yazdı. (Güneş)