26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FETÖ’nün ikinci adamı Abdullah Aymaz kimdir?

Fethullah Gülen’in ikinci adamı olarak bilinen, Zaman ve Sızıntı ’da yazarlık yapmış Abdullah Aymaz kimdir? FETÖ’nün Fethullah Gülen’den sonra muhtemel lideri olarak görülen yurt dışına kaçmış durumda olan Abdullah Aymaz’ın kimliği ve darbe girişimindeki rolü haberimizde.

18 Ocak 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’nün ikinci adamı Abdullah Aymaz kimdir?

Fethullah Gülen’in en yakın kadrosunda yer alan,  Paralel Devlet Yapılanması’nın “büyük abi”si Abdullah Aymaz aslen Kütahyalı’dır. 67 yaşında olan Abdullah Aymaz eğitimini Kütahya Emet’te İmam Hatip Lisesi’nde aldı. Fethullah Gülen ile bu yıllarda tanıştığı ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün ilk adımlarını bu yıllarda beraber attıkları düşünülüyor.  Yüksek İslâm Enstitüsü'nü İzmir'de bitirdi öğretmenlik yapmaya başladı. 1988 yılından itibaren gazetecilik yapmaya başlamış ve İsmail Yediler, Hüseyin Bayram, Safvet Senih gibi müstear isimlerle kitaplar neşretmiştir. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olmuş, Zaman ve Sızıntı’da yazılar yazmıştır.

 

Cemaatin büyük abilerinden olan Abdullah Aymaz’ın Paralel Yapı içerisindeki önemli yerini anlatan İsa Tatlıcan’ın verdiği bilgilere göre, Fettullah Gülen’in Abdullah Aymaz için cemaatteki herkesin çok iyi bildiği ve itimat ettiği bir sözü var :

Gülen'in İzmir yıllarında "Ben Cemaat'i iki deli ve bir veli ile kurdum" dediği söylenir. İki “deli”den biri Halit Esendir’dir.

İkinci “deli”ise İlhan İşbilen.

Gelelim “veli”ye. Fethullah Gülen'in kastettiği bu veli Abdullah Aymaz’dır.”

 

Abdullah Aymaz’ı PDY’nin velisi olarak konumladırılmıştır. PDY’deki görevinin ne denli geniş olduğun nerede, kimle nasıl görüşmeler yaptığı ise bilinmiyor. Cemaat içinde en fazla kitabı olan isim. “Risale-i Nur’ları şerh etmek” gibi Hocaefendi’nin bile yazmaya cesaret edemediği konularda kitapları var. En büyük avantajı ise cemaati, cemaat kurumlarını ve cemaat okullarını yakından tanıyor. Dünyanın dört bir köşesinde kurulmuş 1400 okulu ziyaret ettiği gibi o bölgedeki bürokratlarla da tanışma imkânı bulmuş.

 

FETÖ’CÜ ABDULLAH AYMAZ DARBE GİRİŞİMİNİ HABER VERMİŞ

 

 

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişiminin şifreleri terörist başı Gülen'in ikinci adamı Abdullah Aymaz tarafından şubat ayında 2 kez verilmiş. Aymaz, 16 Şubat'ta zor bir dönemden sonra görevin ‘Salih Zat'a verileceğini yazarken 29 Şubat'ta da “Kışladaki defneden haber alıyoruz” demiş ve darbenin yapılacağı aslında yandaşlarına haber vermiş.