26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FETÖ’ye tedbir almazsanız 15 Temmuz’u yaşarsınız

Yıldırım’dan, Afrika’ya FETÖ uyarısı: Ülkenizde bu örgüt için gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle karşı karşıya kalabilirsiniz.

28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’ye tedbir almazsanız 15 Temmuz’u yaşarsınız

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya’da düzenlenen Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumu’nda yaptığı konuşmada FETÖ uyarısı yaptı.

“İnsanlık değerleri maalesef birer birer yok olup gidiyor.Kimyasal gazla yok edilen Suriye’deki o bebeklerin resmini şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Orası insanlığın öldüğü yerdir, insanlığın bittiği yerdir” diyen Yıldırım, 15 Temmuz’a da değindi.   

Darbe girişimi karşısında Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğunun Türkiye’nin yanında yer aldığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: “Birçok Afrika ülkesi, FETÖ’nün uzantıları olan okulları, kurumları birer birer kapatıyorlar. Bu, küresel bir terör örgütüdür, 160’dan fazla ülkede faaliyet gösteren. Bunların emperyal uluslararası örgütlerle işbirliği halinde olduğu bugün bir sır değildir. Dolayısıyla, bu örgütün faaliyetlerine ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tecrübeyi yaşamış bir ülkenin başbakanı olarak bunu söylüyorum. Biz istiyoruz ki ilişkilerimizi zehirleyen hiçbir unsur, Afrika ülkeleriyle aramızda kalmasın.”