17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Filiz Aker kimdir kaç yaşında? Filiz Aker Vatan Şaşmaz'ı neden öldürdü?

Filiz Aker kimdir sorusunun cevabı merakla araştırılıyor. Vatan Şaşmaz’ı öldüren Filiz Aker’in kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Beşiktaş’ta bir otel odasında Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker ölü olarak bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Filiz Aker’in önce Vatan Şaşmaz’ı daha sonra ise kendisini öldürdüğü tespit edildi. Eski manken olan Aker’in eski sevgili ile ilgili şok bir detay ortaya çıktı. Cengiz Balık’ın silahından çıkan 13 kurşunla yaralanan Şemsi Denizer, hayatını kaybetti. Ancak cinayetin neden işlendiği tam olarak ortaya çıkarılamadı. Aker'in geçmişte 2 filmde oynadığı ve 1 aydır İstanbul'da olduğu belirtiliyor. Aker, 1991 yılında bir dizide de rol almış. Peki, Filiz Aker kimdir? Ne iş yapıyor? İşte, Filiz Aker hakkında merak edilenler haberimiz içerisinde sizlerle.

31 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Filiz Aker kimdir kaç yaşında? Filiz Aker Vatan Şaşmaz'ı neden öldürdü?

Filiz Aker kimdir? Vatan Şaşmaz’ı öldürdüğü iddia edilen ve Beşiktaş’ta otel odasında Vatan Şaşmaz’la birlikte ölü bulunan Filiz Aker’in eski bir manken olduğu iddia edilmişti. Kamuoyu bir anda Filiz Aker kimdir sorusunun yanıtını aramaya başladı. Milliyet'te yer alan habere göre, Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker odada tartışmaya başladıktan sonra  Aker, kaçmaya çalışan Vatan Şaşmaz'a arkasından 3-4 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra da silahı kafasına doğrultarak tetiği çekti ve intihar etti. Habertürk'ün haberine göre; Filiz Aker ile bir dönem adı aşk dedikodularına karışan eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak’taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. İddialara göre İranlı zengin bir sevgiliyle beraber olduktan sonra oyunculuğu bırakıp 20 yıl önce ABD’ye yerleşen Aker, ticaretle uğraşmaya başladı.  ABD'de Miami’de oturan Aker’in geçmişte, bir dönemin ünlü sendikacısı Şemsi Denizer'le de aşk yaşadığı iddia edildi. Cengiz Balık’ın silahından çıkan 13 kurşunla yaralanan Denizer, hayatını kaybetti.

Polis, sabıkalı Balık’ın cinayeti “40 milyon lira borç için işlediği”ni belirtti ancak olayın ardında başka isimlerin olup olmadığı aydınlatılamadı.

 

FİLİZ AKER KİMDİR?

Filiz Aker hakkında internet üzerinden yapılan araştırmalarda çok fazla bilgi bulunmuyor. Cumhuriyet Gazetesi’nin 1990 yılında yaptığı bir habere göre manken Filiz Aker kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmış. Aynı zamanda Filiz Aker’in İnsan Avcıları, Alman Avrat 40 Bin Mark, Sürgün, Kurtlar Geceyi Sever, Vahşi ve Güzel adlı filmlerde boy gösterdiği görülüyor.

Vatan Şaşmaz ile cesedi bulunan Filiz Aker'in yaklaşık bir aydır otelde kaldığı belirtildi.

Aşağıdaki fotoğrafta, Filiz Aker'in katıldığı bir davette Vatan Şaşmaz'la bu pozu verdiği öğrenildi. Filiz Aker burada Vatan Şaşmaz'ın sağında bulunuyor.

 

İddialara göre İranlı zengin bir sevgiliyle beraber olduktan sonra oyunculuğu bırakıp 20 yıl önce ABD’ye yerleşen Aker, ticaretle uğraşmaya başladı.  ABD'de Miami’de oturan Aker’in geçmişte, bir dönemin ünlü sendikacısı Şemsi Denizer'le de aşk yaşadığı iddia edildi. Denizer, 1999 yılında eski koruması tarafından öldürülmüştü. Filiz Aker, 1990 yılında assolist ablası Eda Eren ile birlikte, eski OHAL valilerinden Hayri Kozakçıoğlu’nun lüks dairesinde kiracı olarak kalmış. O dönem magazin basını kiracıyla ev sahibi arasında bir aşk hikayesinin olduğunu iddia etmiş. Aker’in ailesi Türkiye’deydi. Ablası eski assolist Eda Eren'di. Eren'in kızı Dora dünkü dehşet sonrası ablasının Vatan Şaşmaz'a platonik aşık olduğunu söyledi. Filiz Aker, Polat Residance’daki yangın sonrası dairesini kiraya vermiş. Aker, İstanbul’a geldiğinde Conrad Otel’de kalıyormuş. Aker'in geçmişte 2 filmde oynadığı ve 1 aydır İstanbul'da olduğu belirtiliyor. Aker, 1991 yılında bir dizide de rol almış.

 

FİLİZ AKER'İN ESKİ SEVGİLİSİ İLE İLGİLİ ŞOK DETAY

Habertürk'ün haberine göre; Filiz Aker ile bir dönem adı aşk dedikodularına karışan eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak’taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Cengiz Balık’ın silahından çıkan 13 kurşunla yaralanan Denizer, hayatını kaybetti. Polis, sabıkalı Balık’ın cinayeti “40 milyon lira borç için işlediği”ni belirtti ancak olayın ardında başka isimlerin olup olmadığı aydınlatılamadı.

 

VATAN ŞAŞMAZ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

İddiaya göre, Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker odada tartışmaya başladıktan sonra Filiz Aker, kaçmaya çalışan Vatan Şaşmaz'a arkasından 3-4 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra da silahı kafasına doğrultarak tetiği çekti ve intihar etti.

Silah sesini duyan otel personeli odanın kapısını kırarak içeri girdi ve korkunç manzara ile karşılaştı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipler sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri de olay yerine çağrıldı. Ekiplerin cesetler üzerindeki incelemesi sürüyor. Ölü bulunanların ateşli silahla vurulduğu belirlendi. 

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR? 

Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini vermiş. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlamış. Babasının adı Süleyman Şaşmaz, annesinin adı Safiye’dir. Anne babası 1984 yılında boşanmış olan Vatan Şaşmaz anne ve dedesi ile oturmaktadır. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı Askerliğini Şırnak’da yaptı.

Erkeklere özel kültür, sanat, yaşam, magazin üzerine “Erkekler Kulübü” adlı bir programı yazdı. Kanal 6'ya sundu. 1998 yılında başladığı programın 13. bölümünü çekerken 17 Ağustos depremi oldu. Depremden hemen bir gün sonra canlı yayına çıkmak zorunda kaldı. 75 programdan sonra 2000 yılında ATV'ye geçti. Sabah Keyfi'ni sunmak için atv'den teklif geldi.

Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. 'Özel Hat' programıyla Magazin Gazetecileri Derneği'nin 'En İyi Erkek Sunucu' ödülünü aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı ve onlarca bölüm yarışma programı sundu, birçok reklam filminde oynadı. Vatan Şaşmaz aynı zamanda etkinlik, festival, protokol programları ve ödül törenlerinde MASTER OF CEREMONY olarak çalışmaya devam ediyor.

2002 - 2004 yılları arasında yılında Birol Güven’in dizisi “Çocuklar Duymasın” adlı dizide Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Ayşecan Tatari, Furkan Kızılay, Zeyno Günenç, Özgür Ozan, Volkan Severcan, Ferdi Akarnur, Nejat Birecik, Altan Günbay, Demet Tuncer, Fatma Karanfil, Demet Tuncer ile birlikte rol almıştır.

Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.