10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Halit Bekiroğlu: Biz ne kadar imam hatip meselesine dava olarak bakıyorsak, gençlerimiz de o kadar bakıyor

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, 'İslam dünyasında, özellikle yurt dışında ciddi anlamda bizim bu mutedil imam hatip çizgimize ve modelimize, hizmet ve öncülük adına ihtiyaç var ve biz inşallah buna öncülük yapacağız' dedi.

AA20 Aralık 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Halit Bekiroğlu: Biz ne kadar imam hatip meselesine dava olarak bakıyorsak, gençlerimiz de o kadar bakıyor

Düzce Öğretmenevinde düzenlenen ÖNDER 3. Bölge Koordinatörlük Toplantısı'na katılan Bekiroğlu, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık üç yüz yıllık İslam dünyasının, yaşadığı sıkıntıları tersine çevirme evresinde olduğunu söyledi.

Kendilerinin bu konuda çaba sarf ettiklerini anlatan Bekiroğlu, bunun için de imam hatip çalışmalarını önemsediklerini, büyük bir aile olduklarını, öğrenci itibarıyla bir milyon 200 bin sayısını aştıklarını belirtti.

"İslam dünyasında özellikle yurt dışında ciddi anlamda bizim bu mutedil imam hatip çizgimize ve modelimize, hizmet ve öncülük adına ihtiyaç var ve biz inşallah buna öncülük yapacağız" diyen Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"Bugün belki çok beğenmediğimiz, yer yer eleştirdiğimiz, nitelik problemini dile getirdiğimiz öğrencilerimiz, yetişecek, Allah'ın izniyle bütün bir İslam dünyasına, insanlığın yaşadığı bu medeniyet krizini de aşarak öncülük yapacaklar. Rehavetle ilgili gençlerimizin yetersizliğinden bahsediyoruz. Gençlerimizin nitelikli olmadığından bahsediyoruz. Emin olun, gençlerimiz için ne kadar fedakar olursak, onlar da o kadar fedakarlar. Biz ne kadar kitap okuyorsak, gençlerimiz de o kadar okuyor. Biz ne kadar imam hatip meselesine dava olarak bakıyorsak, gençlerimiz de o kadar bakıyor. Dolayısıyla bütün faturayı gençlere kesmenin bir anlamı yok. Toplam kalitemiz neyse, gençlerimizin kalitesi odur. Dolayısıyla bizim öncelerde olan imam hatip ruhunu yeniden kazandırmamız için, çok canlı ve pratik şekilde yaşamamız gerekiyor. Eğer gençlere sorumluluk vermezsek ve onları aramıza almazsak, gençlerin meselesine çözüm bulamayız. Gençliği ancak bu şekilde yeniden toparlayabiliriz."

Toplantıya katılan Düzce Valisi Ali Fidan da kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, "İmam hatip liseleri, bir bölümüne bizim de katıldığımız, devrin hikayesidir. Aslında hem kendi tarihi hem milletimizin tarihidir. Milletimizi derin tarihi ve kültürüyle tekrar buluşturmanın, müspet anlamda tekrar dönüştürmenin tarihidir. Kurulduğu günden itibaren çok önemli bir fonksiyonu icra ettiler. O günden bugüne kamuda, özel sektörde her alanda topluma hizmet ettiler, ediyorlar" şeklinde konuştu.

Eğitimde niteliği geliştirmenin hem imam hatipler için hem de bütün öğrenciler için hayati nitelik taşıdığını vurgulayan Fidan, "Bu nitelik sadece çocuklarımızın üzerine bırakılmayacak kadar önemli. Gençlere zamanın ruhuna uygun birtakım şeyler söylemek, onları bugünün gerçekleriyle yetiştirmek ve uygun metotlarla geliştirmek çok büyük önem taşıyor" ifadesini kullandı.