4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Hasan Akar kimdir? Hasan Akar teslim oldu

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Akar kimdir? 43 gündür firari olan Hasan Akar teslim oldu. Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında ve Zübeyde Hanım için ağır ifadeler kullanmıştı.

21 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 Hasan Akar kimdir? Hasan Akar teslim oldu

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar teslim oldu. Hasan Akar kimdir? Nur Cemaati'nin hocası Hasan Akar, cemaatin en çok tanınan hocalarından biridir. Akar’ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Atatürk'ün  hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırkòy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.Akar polisler eşliğinde adliye içinde bulunan polis noktasına götürüldü. Hasan Akar durusma saati geldiğinde hakim karşısına çıkacak.

İnternette yayınlana videoda Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaretler ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Hasan Akar firari durumdaydı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Hasan Akar'ın yargılanmasına bugün Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Akar’ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Atatürk'e hakarette bulunan Hasan Akar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HASAN AKAR KİMDİR?

Nur Cemaati'nin hocası Hasan Akar, cemaatin en çok tanınan hocalarından biridir. İstanbul’da faaliyet gösterip Nur Cemaati talebelerine eğitim veriyor. Son olarak Atatürk ve ailesine ağır küfür ve hakaretlerde bulunarak dikkatleri üzerinde topladı. Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında ve Zübeyde Hanım için ağır ifadeler kullanmıştı.