25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hilal, Haçlılara karşı Sur’da savaşıyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Sur’da dinsiz, imansız ateistlerle, dinine, imanına bağlı anaların evlatları karşı karşıya” dedi.

9 Ocak 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hilal, Haçlılara karşı Sur’da savaşıyor

Korucular ve şehit aileleri, yaşanan terör saldırılarına ‘dur’ demek için Diyarbakır’da biraraya geldi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Sur’da yaşanan savaş asla Türk, Kürt savaşı değil. Hilal ile haçlı zihniyetinin savaştığını görüyoruz.  Sur’da dinsiz, imansız ateistlerle, dinine, imanına bağlı anaların evlatları savaşıyor” dedi. Diyarbakır’daki vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Bu yaşananlara hepimizin gerekirse kazma, kürek, sopa, taşımızı alıp bu dinsiz imansızları alıp bu kafirleri buradan kovmamız lazım” diye konuştu.

TARİH YOK OLUYOR

“Diyarbakır’da çocuklarımızın umutları hayalleri yakıldı” ifadesini kullanan Sözen, “Çocuklarımızın yaptığı resimler, sınav testleri, kitapları, gelecekleri orada yakılmışt.  Diyarbakır’da bir medeniyet ve tarih gözlerimizin önünde eriyip yok olup gidiyor ve biz maalesef buna sessiz çaresiz bir şekilde izliyoruz” dedi.

HDP körüklüyor

Sözen, HDP’ye de seslenerek, “Burada yüzde 95 üzerinde oy aldınız. Vatandaş, size ‘gidin TBMM’de konuşarak bizim adımıza sorunları çözün’ diye oy verdi. HDP bu yarayı kaşıyarak Türkiye’yi bir savaş ortamına sürüklemeye çalışıyor. Bu gemi su almaya başlarsa, bizler kıyıya vuran o Suriyeli çocuk gibi ya denizlere dökülüp boğulacağız. Ya da burada kendi kendimizi imha etmek zorunda kalacağız. Bizim gidecek sığınacak ülkemiz, diyarımız yok” ifadelerini kullandı. Şırnak’ta bir araya gelen STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri de, “Kimse bizim için ölmesin, bizim için öldürmesin” sloganıyla PKK’ya ‘dur’ çağrısı yaptı.  

AİHM’e sokağa çıkma yasağı cevabı

Adalet Bakanlığı, Şırnak’ın Cizre ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması istemiyle yapılan başvurular nedeniyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’den istediği bilgileri gönderdi. Bakanlığın yazısında, PKK terör örgütü ile yürütülen mücadele kapsamında Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının yasal dayanaklarına yer verildiği öğrenildi. Yazıda, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik alınan tedbirlerin tek tek anlatılarak ihtiyati tedbir talebinin reddedilmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.