26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

iPhone 8 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve teknik özellikleri nasıl olacak?

Teknoloji severlerin büyük merakla beklediği iPhone 8 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı netleşmeye başladı. iPhone 8 çıkış tarihi açıklandı mı? Apple, iPhone'un 10. yıl dönümü için özel bir tasarım ile karşımızda çıkması ve özelliklerinin de en üst seviyede olması bekleniyor. Yeni bir rapor, Apple'ın iPhone 8'de AMOLED ekrana yer vermek için düğmeye bastığını söylüyor. iPhone 8 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve teknik özellikleri nasıl olacak?

7 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
iPhone 8 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve teknik özellikleri nasıl olacak?

iPhone 8 Türkiye'ye ne zaman gelecek? soruları şu sıralar teknoloji tutkunlarının kafasını kurcalamaya hala devam ediyor. Dünyanın en önemli mobil telefon üreticisi Apple'ın iPhone 8 serisi çok konuşulacak. Her geçen sene yenilik üzerine yenilik yapan iPhone serisinin 8. versiyonu tasarımı ve teknik özellikleriyle yok artık dedirtecek. Peki iPhone 8 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve teknik özellikleri nasıl olacak? İşte Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8 ile ilgili meraklılarının soru işaretlerini giderecek tüm bilgiler ve detaylar

IPHONE 8 TASARIMIYLA ŞAŞIRTACAK

Apple, iPhone'un 10. yıl dönümü için özel bir tasarım ile karşımızda çıkması ve özelliklerinin de en üst seviyede olması bekleniyor.

iPHONE 8 NE ZAMAN TANITILACAK VE NE KADAR OLACAK?

Tüm dünyanın merakla beklediği Iphone 8 ve Iphone 8 Plus, 17  Eylül 2017 tarihinde tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene 7 Eylül'de tanıtılan iPhone bu sene için ön görülen tarihler bu yönde.  Amerikan'nın California Eyaleti'nde, Apple'ın kendine has görkemli bir lansmanı ile tanıtılacak olan iPhone 8'in Türkiye satış fiyatının kaç TL olacağı ise büyük merak konusu. iPhone 8 fiyatıyla ilgili Apple yetkililerinden bir açıklama yapılmamasına karşın iPhone 8 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 8 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor.

İPHONE 8 YENİ KONSEPTİ TANITILDI

Popüler akıllı telefon modellerinin piyasaya çıkmadan önce konsept tasarımlarının yapıldığını önceki haberlerimizde belirtmiştik. Özellikle iPhone ve Samsung Galaxy S serisinin yeni modelleri piyasaya çıkmadan önce çok sayıda konsept tasarımı yapılıyor. Bu tasarımlar, genellikle tasarımcıların yeni iPhone'da olmasını istediği özellikleri ve yenilikleri yansıtıyor. Geride bıraktığımız günlerde Kazakistanlı tasarımcı İskender Utebaev tarafından tasarlanan iPhone 8 konsepti de bu örneklerden biriydi ve beğeni kazanmıştı.

iPhone 8 ne zaman çıkacak?

Apple, iPhone'un 10. yıl dönümü için özel bir tasarım ile karşımızda çıkması ve özelliklerinin de en üst seviyede olması bekleniyor. 

Tüm dünyanın merakla beklediği Iphone 8 ve Iphone 8 Plus, 17  Eylül 2017 tarihinde tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene 7 Eylül'de tanıtılan iPhone bu sene için ön görülen tarihler bu yönde.  Amerikan'nın California Eyaleti'nde, Apple'ın kendine has görkemli bir lansmanı ile tanıtılacak olan iPhone 8'in Türkiye satış fiyatının kaç TL olacağı ise büyük merak konusu. iPhone 8 fiyatıyla ilgili Apple yetkililerinden bir açıklama yapılmamasına karşın iPhone 8 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 8 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor.

İPHONE 8 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Koreli haber kaynağı ETNews'in taze raporuna göre iPhone 8 (Diğer adıyla 10. yıl iPhone'u), orijinal iPhone'a benzeyecek. Yani iPhone 8, yuvarlak ve eğri hatlara sahip olacak. Kaynak, Apple'ın "Su damlası" isimli tasarımı kullanacağını belirtiyor. Endüstri içinden ismi verilmeyen bir yetkili de, iPhone 8'in arkasının cam ve dört kenarının kavisli olacağını söyledi.

Apple, iPhone 8'in üstüne, altına, sağına ve soluna orijinal modele benzeyen daha derin kavisler vermek için arka tarafta üç boyutlu cam malzeme kullanacak. Apple, iPhone 4'ten bu yana arka tarafta düz tasarıma yer verdi.

Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen yeni iPhone modelinin özelliği şirketin aldığı bir patent ile deşifre oldu. ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yaptığı başvuru şirketin önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği ürünler ile ilgili ipuçları veriyor. 

Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın yüz tanıma teknolojisi ile kimlik doğrulamayı gerçekleştireceğini öne sürüyor. 

Kuo iddiasının dayanağı olarak Apple'ın bu işleme izin vermesini sağlayacak patent başvurusunu gösteriyor. Apple'ın aldığı son patent kameranın doğrultulduğu noktanın derinlik haritasını çıkarmasına ve o sahnede insan yüzlerini almasına olanak tanıyan bir teknoloji üzerine odaklanan bir çalışma. Başka bir deyişle yeni patent yüz algılama üzerine bir çalışmaya odaklanıyor.