25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Irkçı hareketten Cumhurbaşkanı Erdoğan protestosu

Yabancı ve İslam karşıtı duruşlarıyla bilinen ırkçı PEGIDA'nın Almanya kolu, kuruluş yıldönümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto ederek kutladı. Müslümanları Avrupa'dan sınırdışı etmek isteyen ırkçı hareket, aksi takdirde Avrupa'nın yakında şeriatla yönetileceği gibi komik iddialarda da bulundu.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Irkçı hareketten Cumhurbaşkanı Erdoğan protestosu

Almanya'nın yabancı ve İslam karşıtı hareketi PEGIDA’nın (Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) Nürnberg kolu kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Onlarca kişinin katıldığı gösteride, Almanya’nın çok sayıda göçmeni kabul etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan protesto edildi.

Nürnberg’in merkezinde Jakobplatz’ta toplanan onlarca kişi yerel saatle 13.00’de yürüyüşe başladı. Yürüyüş için hazırlanan el ilanlarından eylemin ‘barışçıl’ olacağı belirtilse de polis yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüşe katılan hem AB hem de NATO karşıtı pankartlar da taşıdı.

Öte yandan yürüyüş için hazırlanan bildirilerden birinde “Alman topraklarında din savaşlarına karşı şiddetsiz şekilde birleşelim” denildi. Bir diğerinde ise ‘Almanlara uyanma’ çağrısı yapıldı, aksi halde ülkenin yakın geleceğinde şeriatla yönetileceği iddia edildi.